Afbeelding
Foto: Steef Alblas

Wooncoaches gaan in
Hengelo aan de slag

Hengeloƫrs met woonvragen kunnen vanaf nu terecht bij drie Hengelose Wooncoaches. Dick Leungen, Jan Westerik en Mieke Maduro geven woningeigenaren woonadvies in de breedste zin van het woord: wooncomfort, energiebesparing, duurzame opwekking, veiligheid en levensloopbestendig wonen vormen een greep uit hun expertisegebieden.

'Ik ben er trots op dat wij in Hengelo drie vrijwilligers hebben gevonden die zich gaan inzetten voor het verduurzamen van woningen en ik wens ze daarbij heel veel succes', aldus wethouder Elferink. Wooncoaches zijn de spil in de regionale Twentse aanpak Duurzaam (t)huis Twente. Duurzaam (t)huis Twente is een initiatief van de veertien Twentse gemeenten om de verduurzaming van particuliere woningen in Twente te stimuleren. De stichting heeft als doel om huiseigenaren te helpen bij hun woonvragen en hen belangeloos van duurzaam advies te voorzien.

Een wooncoach is een noaber. Iemand met hart voor Twente. Geheel kosteloos komt een wooncoach bij inwoners langs om deskundig advies te geven over hun woning. Bij een verbouwing kan de wooncoach adviseren en meedenken over bijvoorbeeld energiebesparing. Inwoners die willen weten of het mogelijk is om op hun oude dag nog thuis te blijven wonen en welke aanpassingen dan eventueel nodig zijn, kunnen tips krijgen van een wooncoach. Maar ook op het gebied van veiligheid en wooncomfort is de wooncoach gespecialiseerd. Zij denken graag mee. Waarom ze dit gratis doen? Omdat ze graag zien dat Twente duurzamer wordt, omdat ze zich zorgen maken om de leefbaarheid van onze regio en omdat ze uit eigen ervaring weten dat een duurzaam huis voor veel voldoening zorgt.

Benieuwd wat Dick Leungen, Jan Westerik en Mieke Maduro te bieden hebben? Bel even met 088-1850130 of mail naar info@duurzaamthuistwente.nl.