Afbeelding
Foto: Steef Alblas

Museum Hengelo
zoekt 'Speurneuzen'

Museum Hengelo is op vrijdag 3 juni van 10.00 – 12.30 uur met 'Speurneuzen' aanwezig bij Buurt- en Speelvereniging Het Lansink aan de Twijnstraat. Aan de hand van historische foto's uit Hengelo wordt aan bezoekers gevraagd om te helpen bij het zoeken naar antwoorden op vragen zoals 'wie, wat en waar' bij foto's uit de jaren '30 tot '90 van de vorige eeuw.

Er zijn foto's te zien met de meest uiteenlopende onderwerpen, variërend van scholen, bedrijven, sportverenigingen tot overige verenigingen en/of straten. Eerdere door Museum Hengelo georganiseerde Speurneuzen-bijeenkomsten met historische foto's trokken veel bezoekers. En telkens mocht het museum luisteren naar vele en vooral prachtige verhalen die de foto's bij personen losmaakten.

Uw hulp bij het zoeken naar antwoorden op vragen van het museum is van grote waarde en wordt door Museum Hengelo bijzonder op prijs gesteld. Bovendien kunnen bezoekers nog eens even terug in de tijd gaan. Voor Museum Hengelo is het een mooie gelegenheid om ontbrekende informatie aan het archief toe te voegen.