Afbeelding
Foto: Steef Alblas

Hengelo komt massaal afslanken

Snel, veilig en efficiënt. Een nieuwe manier van trainen: in slechts 35 minuten fitter worden en afslanken. Met veel persoonlijke begeleiding, waardoor je gemotiveerd blijft om te sporten. Dat is het concept van Corpus Milon in Hengelo aan de Smutsstraat (achter de Hema).

Anderhalve maand geleden openden Harry Sanderink en Melvin Latour hun derde club. Vol enthousiasme begonnen ze aan een nieuw avontuur in Hengelo. 'De telefoon staat sinds de opening roodgloeiend', vertelt Sanderink. 'Natuurlijk weten we dat overgewicht voor veel mensen een hardnekkig probleem is. Maar deze opkomst hadden we niet verwacht. Iedereen is erg enthousiast over deze nieuwe manier van trainen. Ook komen mensen hier sporten om fitter te worden. Vanaf je dertigste levensjaar neemt je maximale spierkracht met twee procent per jaar af. Met 'Milonnen' ben je echt doelgericht bezig om de spieren sterk te houden.'

Persoonlijke begeleiding

De Milon Cirkel is een Duits trainingsconcept. In Duitsland zijn er al meer dan 1600 trainingscentra. Het is een soort fitnessclub, maar wel heel anders. 'We zijn geen sportschool waar we de mensen aan hun lot overlaten', zegt Latour. 'Ook zijn we geen prijsvechter. Het is een kleine club en de begeleiding is bijna één op één. Het belangrijkste is dat mensen gemotiveerd raken, maar vooral blijven. Dan pas is het mogelijk om bijvoorbeeld een afslankdoel te behalen.' Hij zorgt er daarom ook voor dat het kwaliteitsniveau van de begeleiding optimaal is.

Enthousiaste reacties

Iedereen die kennismaakt met Milonnen, raakt enthousiast. 'De apparaten stellen automatisch de gewichten en zittingen voor je in, dat is ideaal. En omdat je steeds per minuut een ander toestel doet, is het afwisselend en leuk', vervolgt Sanderink. Tijdens de training van 35 minuten doorlopen de klanten twee keer het rond opgestelde parcours van acht apparaten. Daarbij wisselen ze kracht- en conditietraining af. 'Deze methode is snel, veilig en efficiënt. De laatste jaren heeft de wetenschap ontdekt dat dit een heel effectieve training is. Het is wel 15 keer efficiënter dan een normale fitnesstraining door de combinatie van krachttraining en explosieve high intensive conditietraining.'

Niet tevreden, geld terug

De club geeft alle klanten een 'niet tevreden, geld terug' garantie. Indien u na de eerste drie maanden vindt dat uw inspanningen niet in verhouding liggen met het behaalde resultaat, terwijl u wel minimaal twintig keer heeft getraind volgens de aanwijzingen van de instructeur, dan krijgt u uw geld terug. Bent u enthousiast geworden? Maak dan een afspraak via 074-3574640. Of kijk op www.corpusmilonclubs.nl voor meer informatie en de openingstijden.