Afbeelding
Foto: Steef Alblas

Stedelijk Koor Hengelo
geeft voorjaarsconcert

Op zondag 22 mei geeft het Stedelijk Koor Hengelo onder leiding van Johan van Dijk een voorjaarsconcert in de Waterstaatskerk. Dit gebeurt in samenwerking met vaste pianist Han Kolthof en voor de eerste keer ook met mezzosopraan Karin van der Tuin als soliste.

Het koor biedt bij het concert een gevarieerd programma met liederen uit verschillende perioden en in meerdere talen, van onder andere Schubert, Mozart, Elgar, Rutter en Nilson. Han Kolthof zal niet alleen in een groot deel van de door het koor gezongen stukken voor de begeleiding zorgen, maar ook solo het publiek ongetwijfeld weten te boeien met zijn virtuoze pianospel in een gedeelte uit 'Drie Argentijnse Dansen' van Alberto Ginastera, een van de bekendste Zuid-Amerikaanse componisten. Karin van der Tuin laat in enkele stukken van het koor van zich horen in de solopartij en verder laat ze het publiek genieten in een aria uit 'Faust' van Charles Gounod en uit 'Orfeo ed Euridice' van Christoph Gluck.

De aanvangstijd van het concert is 15:00 uur. De toegangsprijs is € 8,50 (inclusief koffie/thee in de pauze). Het Stedelijk Koor Hengelo hoopt tevens met dit mooie concert om mensen over te halen om de gelederen te komen versterken. De repetities zijn op dinsdagavond van 19:45 uur tot 21:45 uur in de school 'De Beyaert' aan de Schützstraat. Belangstellenden zijn daar van harte welkom. Voor nadere informatie kan gebeld worden met Elfride Mistrate Haarhuis (06-14468276) of Gerrit Alberink (074-2425659 / 06-37196248).