Afbeelding
Foto: Steef Alblas

Bijzondere excursie op
landgoed Lonnekermeer

Eén van de oudste natuurverenigingen van Twente viert haar honderdste verjaardag. Het is de afdeling Hengelo-Oldenzaal van de KNNV (Koninklijke Nederlandse Natuurhistorische Vereniging), vereniging voor veldbiologie. Ter gelegenheid van dit jubileum zijn er een aantal activiteiten gepland.

De eerste activiteit van het jubileumjaar is een openbare excursie over het landgoed Lonnekermeer. Deze excursie wordt gehouden op zondag 22 mei om 14:00 uur. Het Lonnekermeer is lang een particulier landgoed van de familie Stork geweest. Sinds 1999 is Landschap Overijssel eigenaar, die toestemming heeft gegeven voor deze excursie. Het is een Natura 2000 gebied dat dicht bij de gemeente Hengelo ligt. Het reservaat staat bekend om zijn bijzondere moerasvegetatie en het voorkomen van zeldzame libellen. Gidsen van de KNNV-afdeling zullen de excursie begeleiden en de deelnemers wijzen op bijzondere flora en fauna van dit unieke reservaat.

De excursie start bij het witte hek, de ingang van het landgoed aan de Leutinkveldweg / Pallastweg. Beperkt parkeren kan bij de Leutinkveldweg / Lonnekermeerweg, bij de ingang mag de auto niet geparkeerd worden. Wel is daar voldoende plek voor fietsen.

Nadere inlichtingen: Wytze Boersma (voorzitter); wytze.boersma@hetnet.nl; 074-3762711.