Afbeelding
Foto: Steef Alblas

Nieuwe zondagse jas voor
Cultuurpodium Houtmaat

Cultuurpodium Houtmaat heeft hoge verwachtingen van het concept sunday time dat dit buitenseizoen is ingevoerd. Het concept houdt concreet het volgende in: andere openingstijden, meer vertier voor kinderen en de aanwezigheid van foodtrucks. Ander noemenswaardig cultuurpodiumnieuws is dat de buitenfilms in september hun rentree maken in Hengelo.

Voorzitter Hans Oude Avenhuis van het cultuurpodium kan zijn enthousiasme over het nieuw ingevoerde concept amper beteugelen. 'We zijn van mei tot en met september alle zondagen van drie uur 's middags tot zeven uur 's avonds geopend en hebben alle dagen optredens. Er is sport, spel en vermaak voor de kinderen. Dat is nieuw. Ook staan er foodtrucks op het terrein, waardoor we een breder assortiment snacks hebben. Met afwisselend bijvoorbeeld Indonesisch eten, burgerfood, pizza's en stoer wintervoer zoals stamppotten', zegt Oude Avenhuis.

'De activiteiten voor de kinderen, het eten en de muziek staan garant voor een heerlijke middag', wervelt hij verder. 'En we hebben onze speciale attractie. Bij Stravinsky en De Twee Wezen kijk je tegen steen aan, op het terrein van De Houtmaat heb je een fantastisch uitzicht over de prachtige natuur. Onweerstaanbaar.'

Cultuurpodium Houtmaat programmeert dit seizoen opnieuw openluchtfilms. Ze worden vertoond in september, een flinke verschuiving ten opzichte van vorig jaar. 'We zaten vorig jaar in mei en hadden toen weinig aanloop. Het was wat koud. Vandaar dat we naar een andere maand zijn verhuisd.' Het filmseizoen begint vrijdag 2 september voor het pleintje aan de Beekstraat, bij bioscoop Cinema en Café De Nul, met de Nacht van de korte film.

(vervolg op pagina 4)