Afbeelding
Foto: Steef Alblas

Lock me Up - Free a Girl

Maar liefst tien mensen laten zich bij Fellini in Enschede gedurende twaalf uur opsluiten in een hokje van één bij twee meter voor de actie Lock me Up – Free a Girl. Deze hokjes staan symbool voor de bordeelhokjes in India waarin duizenden meisjes worden vastgehouden en gedwongen tot prostitutie.

Landelijk doen er meer dan 200 bekende en minder bekende Nederlanders mee, waaronder de ambassadeurs Dave Mantel, Anna-Alicia Sklias en Bridget Maasland. Nóg meer meisjes uit bordelen bevrijden en de bevrijdingsteams uitbreiden; daarom is de actie Lock me Up - Free a Girl gestart. Dit jaar vindt de actie van 18 tot en met 22 mei plaats in 25 restaurants, waaronder Fellini Enschede. Op woensdag 18 mei geeft wethouder Patrick Welman om 11:00 uur het startsein voor de actie door de eerste twee deelneemsters op te sluiten in hun hokje.

Deelnemers van Lock me Up - Free a Girl wordt gevraagd om de problematiek onder de aandacht te brengen en € 2.500,- op te halen via hun eigen sponsorpagina op www.lockmeup.nl. Dit kan door middel van een donatie of door te bieden op een van de vele prachtige veilingitems die de deelnemers op hun sponsorsite hebben staan. Initiatiefneemster voor de Lock me Up-actie in Enschede is Nancy Rosberg. Deelnemers bij Fellini zijn Jolanda van Tellegen, Danielle Kaspers, Tamara Baghoe, Jelle Kamphuis, Rachel Denneboom, Rudy Kesler, Fleur Been, Sigrid Binksma, Nienke van der Haak en Dorothee Loorbach.