Afbeelding
Foto: Steef Alblas

Millennium Jazz Orchestra
hoogtepunt Big Band Festival

Op Pinksterzondag 15 mei organiseren ArtEZ hogeschool voor de kunsten, Jazzpodium De Tor en Rabotheater Hengelo voor de derde keer het Big Band Festival Hengelo. Overdag verzorgen maar liefst acht regionale big bands een optreden op het Schouwburgplein. Hoogtepunt van het festival is het optreden van The Millennium Jazz Orchestra, 's avonds om 20:00 uur in de Middenzaal (Eijsinkzaal) van Rabotheater Hengelo.

Het Millennium Jazz Orchestra is één van de toonaangevende jazzorkesten van Nederland en werd 25 jaar geleden opgericht door Joan Reinders. De 16-koppige band, bestaande uit professionele musici uit heel Nederland, maakte diverse cd's en speelde al op het North Sea Jazz Festival met als gastsoliste Deborah J. Carter. 'Singing Dizzy' is een programma met composities van de befaamde trompettist Dizzy Gillespie, met teksten en vocalises van Deborah en speciaal voor deze gelegenheid gearrangeerd door Joan Reinders. Deborah Carter wordt door het toonaangevende muziekblad Music Maker omschreven als 'absolute topklasse' en een van de meest dynamische zangeres in de jazzscene.

Kaarten voor het Millennium Jazz Orchestra kosten € 15,00 en zijn te koop via de kassa van het Rabotheater, telefonisch via 074-2556789 en via de website www.rabotheater.nl.