Afbeelding
Foto: Richard Thannhauser

Kees Rijvers
bij Broekhuis

Op zaterdag 14 mei ontvangt Boekhandel Broekhuis van 13.00 tot 14.30 uur met trots de voetballegende Kees Rijvers in haar Hengelose winkel aan de Wemenstraat 45. Aanleiding is het verschijnen van zijn biografie Prof, geschreven door zijn kleindochter.

Rijvers was een van de eerste profvoetballers van Nederland en kende een rijk voetballeven als speler en trainer. Hij werd als actief voetballer vooral groot als speler van het Nederlands elftal. Samen met Abe Lenstra en Faas Wilkes vormde hij het befaamde 'Gouden Binnentrio', het hart van de Nederlandse aanval rond de jaren vijftig. Daarna begon zijn loopbaan als trainer, die net zo kleurrijk was.

Antje Veld (1982) is journalist. Ze schrijft onder meer artikelen voor Quest, National Geographic en diverse kranten. Prof is het boek over haar grootvader Kees Rijvers. 'Ik heb het geschreven omdat hij een bijzonder verhaal heeft', zegt schrijfster Veld. 'Zijn verhaal is nog nooit helemaal verteld. Hij zag het in eerste instantie ook niet zo zitten. Hij zei eerst een paar keer 'nee', maar heeft het uiteindelijk toch gedaan. Ik vertel vooral de menselijke kant van zijn verhaal, je leert hem beter kennen. Wel als journaliste en niet als zijn kleindochter. Alleen het nawoord is persoonlijk.'