Afbeelding
Foto: Richard Thannhauser

Zes finaleplaatsen voor
FCV Het Twentse Ros

Vorige week stond bij de Nederlandse Fietscross Federatie (NFF) de laatste provinciale wedstrijd voor het Nederlands Kampioenschap op het programma. FCV Het Twentse Ros heeft in Nunspeet, waar de wedstrijd werd verreden, weer van zich laten horen. Maar liefst zes finaleplekken werden in de wacht gesleept.

Maura Jansen reed als een speer, wat resulteerde in een eerste plek. Maura kon dan ook de felbegeerde titel 'Gelders Kampioen' en de bijbehorende kampioenstrui mee naar huis nemen. Het was een speciale dag voor Anne Tuchter. Sinds twee jaar stond zij weer in de finale, waarin ze een zevende plek behaalde. Jesper Grob werd tweede, Brian Vloon derde, Robin Wichems vierde en Kjeld Grob vijfde.

In hetzelfde weekend was er voor de KNWU-rijders een internationale 3-nations wedstrijd (DE-NL-BE) in Ahnatal (Duitsland). Tussen het internationale geweld streden Bas Scheenloop en Yoeri Tilanus voor de finaleplekken. Bas werd zondag na het rijden van sterke manches in de 1/4ste finale uitgeschakeld. Yoeri kwam zaterdag bij een inhaalmanoeuvre ten val in de halve finale. Zondag ging het beter en behaalde hij een mooie vijfde plek in de finale bij de Boys 16.

Afgelopen weekend vond in Kampen de Europese Ronde 3&4 plaats. Kampen werd overstroomd met rijders van over de hele wereld. Ook tussen dit internationale geweld reed Maura Jansen weer vooraan. Zaterdag haalde zij de zesde plek in de finale en zondag haalde ze bij deze Europese wedstrijd een fraaie tweede plek.