Afbeelding
Foto: Steef Alblas

Samen sterker
staan in H10

De 23 ondernemers van Ondernemershuis H10 klussen samen en draaien schoonmaakdiensten in het bedrijfspand op Timmersveld in Hengelo. Ze zien behalve naar elkaar ook om naar mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, voor wie in het ondernemershuis werkervaringsplaatsen zijn gecreëerd. Een verrijking, zegt coördinator Marcel Renssen.

Samen sta je sterker. Het geheim van Ondernemershuis H10 in vier woorden. 'We helpen elkaar waar dat kan, kopen internet en zaken als koffie gezamenlijk in', aldus Renssen, die eigenaar van uitzendbureau Succes! is. De kleine zelfstandigen van H10 draaien hun hand niet om voor een klus- of schoonmaakdienst in het bedrijfspand.

'Ondernemers die voor H10 kiezen, kiezen voor het groepsgevoel. We merken weinig van de leegstand op bedrijventerrein Timmersveld. We begonnen in 2012 met zes ondernemers, nu zitten we op 23. Na een uitbreiding zijn er vijf nieuwe werkruimtes, waarvan er nu ook alweer één bezet is', vertelt Renssen.

Zijn collega's en hij bouwden eigenhandig een receptiebalie bij de entree van het pand. Goed voor de uitstraling, maar de balie diende ook een ander doel. Sinds een jaar gaan werkzoekenden in H10 als receptionist aan de slag. 'Er zijn er bij die zichzelf keihard tegenkomen en beseffen dat ze nog niet klaar zijn voor de stap naar de arbeidsmarkt. Maar de eerste dame die bij ons kwam heeft veel zelfvertrouwen getankt en vond later een baan. We hebben in totaal zes werkervaringsplaatsen gehad. Er gaat veel tijd zitten in de begeleiding, maar het is voor beide kanten een waardevolle ervaring. We gaan hier zeker mee door.'

(vervolg op pagina 4)