Afbeelding
Foto: Richard Thannhauser

Kom 'Aan tafel in Twente'

Twente kent veel smaken. Grote dynamische steden en mooie pittoreske dorpen, open velden en prachtige bossen en heerlijke wijnen en bieren, vers fruit vanaf het land en koeien die rustig grazen in de weiden. Hoe deze smaken precies proeven en waar ze vandaan komen, kunt u vanaf nu ontdekken in onze nieuwe rubriek 'Aan tafel in Twente'.

In 'Aan tafel in Twente' nemen Monique Caerteling en Arjen Woudenberg in samenwerking met 'Hart van…' u mee naar de mooiste plekken en het lekkerste eten en drinken. 'We willen mensen mee laten genieten van de heerlijke regionale streekproducten die in Twente geteeld worden, ze laten proeven van de lekkere wijnen en bieren uit deze streek', vertelt Monique enthousiast. Dat eten en drinken ook leuk en gezellig is, dat zullen ze u ook laten zien. Onder de naam 'Aan tafel in Twente' organiseren Monique en Arjen ook allerlei activiteiten speciaal voor de lezers van de 'Hart van…'-kranten. Activiteiten met lekker eten en genieten als uitgangspunt. Bijvoorbeeld kookworkshops, proeverijen, excursies, arrangementen en pop-up restaurants. En dit alles met uitgangspunt 'Ontdek de bijzondere smaken van Twente'.

Pop-up restaurant
Op een mooie, wellicht onbekende maar wel bijzondere plek ergens in Twente, dekken Monique en Arjen voor één avond lange tafels, drinken de gasten heerlijke Twentse wijn en Tukkers bier en genieten van een driegangendiner gemaakt met regionale streekproducten. Dit alles gelardeerd met lokale muziek, verhalenvertellers, theater en mooie gesprekken. Dat is het recept voor een culinaire avond met 'Aan tafel in Twente'. Het eerste pop-up restaurant in Twente bouwen ze op 1 juli op in de buurt van Hengelo. Als u reserveert, krijgt u 48 uur van te voren te horen waar u precies gaat eten. 'Aan tafel in Twente' is een spannende, lekkere en gezellige avond.

(vervolg op pagina 6)