Afbeelding
Foto: Richard Thannhauser

Foto-expositie Retrograde

Het kan niet altijd actie zijn. Er is ook een tijd van bezinning en mijmeren. Daarover gaat de foto-expositie 'Retrograde', het woord voor het schijnbaar achteruit lopen van de planeten.

Net als de planeten lijken ook mensen wel eens stil te staan of achteruit te gaan in hun ontwikkeling. Maar deze fase kan juist belangrijk zijn voor een volgende actieve periode. De expositie Retrograde laat de fotografie van Erik Gigengack zien waarin zijn vrouwelijke modellen vorm geven aan het thema Retrograde. De foto's zijn zwart-wit en altijd met natuurlijk licht genomen. De beelden zijn niet eerder vertoond, ze zijn in de eerste maanden van dit jaar gemaakt.

De opening van Retrograde is op 14 mei om 16:00 uur en wordt ingeleid door Agnes Booijink, fotograaf uit Hengelo. Daarna is de expositie nog twee weken te zien tot en met 28 mei. Het adres is Enschedesestraat 43 in Hengelo, dagelijks geopend van 11:00 tot 18:00 uur (donderdag tot 21:00 uur en zaterdag tot 17:00 uur). De toegang is gratis. De locatie is vier minuten lopen van het station Hengelo. Voor de deur en in de directe omgeving is voldoende (betaalde) parkeergelegenheid.

Het laatste nieuws over deze expositie is te vinden op www.facebook.com/gire.nl