Hengelo stapt uit
gezamenlijke
salarisadministratie

De gemeente Hengelo heeft besloten de deelname aan de gezamenlijke salarisadministratie bij de Regio Twente te beƫindigen. De gestelde doelstellingen op het gebied van efficiency, kwetsbaarheid en kwaliteit zijn niet behaald. De gemeente zegt de dienstverleningsovereenkomst met de Regio Twente per 1 juli 2016 op. Hengelo neemt de salarisadministratie weer in eigen beheer.

Begin 2013 is de salarisadministratie van de Netwerkstadorganisaties Almelo, Borne, Enschede, Hengelo en Oldenzaal ondergebracht bij de Regio Twente. Regio Twente heeft de verantwoordelijkheid voor de integrale salarisadministratie op zich genomen. De gemeente Hengelo heeft, evenals de gemeenten Enschede en Almelo, de conclusie getrokken dat de doelstellingen op het gebied van efficiency, kwetsbaarheid en kwaliteit niet zijn behaald, ondanks de gezamenlijke inspanningen. Volgens de gemeente is er geen perspectief dat deze doelstellingen op redelijke termijn kunnen worden gerealiseerd.

Al eerder hebben de gemeenten Enschede en Almelo besloten de dienstverleningsovereenkomst met de Regio Twente op te zeggen. Daarmee kiezen de gemeenten voor een andere koers op het gebied van de salarisadministratie zonder het perspectief van samenwerken op Twentse schaal te verliezen. Mocht in de nabije toekomst blijken dat de juiste condities aanwezig zijn om de salarisadministratie onder te brengen in een samenwerkingsverband, dan staat de gemeente Hengelo hier in principe positief tegenover.