Afbeelding
Foto: Steef Alblas

Kinderen van BeestenBende
laten sportpark schoon achter

Sportpark 't Wilbert in de Hengelose Es vormde op 20 april het strijdtoneel voor sportieve taferelen. Deze middag gingen de kinderen van De BeestenBende eerst het zwerfafval rond het park te lijf, om vervolgens ook nog eens een opblaasbare hindernisbaan te bestormen. Wethouder Marcel Elferink was aanwezig om de kinderen aan te moedigen.

In hun vertrouwde teams begonnen de kinderen de jacht naar zwerfafval – een koud kunstje voor de getrainde BeestenBenders. Wethouder Elferink benadrukte nogmaals hoe blij de gemeente Hengelo is met de kinderen en ouders van De BeestenBende die zich inzetten voor een schoon Hengelo. Als bedankje werd deze sportieve middag voor de kinderen georganiseerd. Eerst moesten ze zichzelf zien te bewijzen in een spannende zwerfafvalrace en daarna wachtte de stormbaan, die ze moesten overwinnen zonder 'hun' zwerfafval onderweg te verliezen. En alsof dat al niet zwaar genoeg was, gingen ze daarna ook nog met elkaar in de clinch, in opblaasbare sumo-worstelpakken.

De BeestenBende is sinds november 2015 actief in Hengelo. Als BeestenBende-lid (gratis voor kinderen van 6 tot 11 jaar) help je mee om de dieren in je buurt te beschermen tegen zwerfafval. Samen met je team van schoolvriendjes en minstens één begeleider doe je je best om je eigen buurt schoon en leefbaar te houden, voor mensen én dieren. De leden van De BeestenBende maken in de loop van het jaar allerlei avonturen en evenementen mee om ze te bedanken voor hun inzet.