Skoda Octavia.
Skoda Octavia. Foto: Richard Thannhauser

Skoda Octavia al twintig
jaar een succesverhaal

De Skoda Octavia viert twee mijlpalen. Twintig jaar geleden zag de Octavia het levenslicht en onlangs rolde de miljoenste model van de derde generatie van de productielijn in het Tsjechische Mladá Boleslav.

Sinds het model in 1996 werd geïntroduceerd, heeft de Tsjechische autofabrikant in totaal zo'n vijf miljoen Octavia's gebouwd. In 2015 alleen al werden wereldwijd 432.300 Octavia's verkocht, zo'n elf procent meer dan in het jaar ervoor. Gedurende de eerste twee maanden van dit jaar leverde Skoda 70.500 Octavia's af aan een nieuwe eigenaar.
In 1996 presenteerde Skoda AUTO de Octavia voor het eerst aan de internationale pers. Gedurende de twee decennia daarop werd de Skoda Octavia wereldwijd een hit en is hij nog immer het bestverkochte model van de Tsjechische autofabrikant. Het zakelijke model heeft bovendien een belangrijke rol gehad in de succesvolle ontwikkeling van het merk Skoda.
Het laatste exemplaar van de eerste modelserie rolde in november 2010 van de productielijn in Vrchlabí. Van 1996 tot en met 2010 leverde Skoda wereldwijd in totaal 970.000 Octavia's en 470.000 Octavia's Combi af aan klanten.
De tweede-generatie Octavia zette het succes van zijn voorganger voort. Tussen 2004 en 2013 verkocht Skoda in totaal 1,6 miljoen Octavia's en 900.000 Octavia's Combi. Technologieën als direct ingespoten benzinemotoren en de automatische transmissie met dubbele koppeling (DSG) debuteerden in die tijd in de Octavia II. De derde-generatie Octavia, een belangrijke basis onder het huidige modelprogramma van Skoda, rolt sinds november 2012 van de productielijnen.
Voor een nadere kennismaking met de Skoda Octavia bent u welkom bij dealer Göritzlehner aan de Diamantstraat in Hengelo.