Afbeelding
Foto: Richard Thannhauser

Tweede editie Win je Winkel van start

Win je Winkel krijgt een vervolg met Win je Winkel 2016. Het uitgangspunt blijft hetzelfde: startende ondernemers krijgen de kans om de sleutel te winnen van een leegstaand pand.

Ze mogen in dat pand dan gedurende een half jaar een eigen zaak aan het draaien zien te krijgen. Win je Winkel moet zorgen voor minder leegstand, meer leuke winkels, vervulde ondernemersdromen en pandeigenaren die na een halfjaar weer inkomsten ontvangen.
Win je Winkel is een idee van Nicole in 't Veld en Frank Peters en de stichting Centrummanagement Hengelo (SCH) en wordt ondersteund door de GameChange Karavaan, het Regionaal Orgaan Zelfstandigen (ROZ), pandeigenaren, lokale makelaars, en de gemeente Hengelo. De aftrap vond plaats tijdens het Gamechange Café op woensdag 13 april in de bieb.
Centrummanager Gerard Veldhof (SCH) is blij met de nieuwe editie van Win je Winkel: 'Win je Winkel 2015 heeft de Hengelose binnenstad vier nieuwe ondernemers gebracht. Bloemenbar De Gezelligheid en Kunstgalerij De Avond zijn rechtstreekse producten van Win je Winkel. Getdrezzed en Werk in de Winkel zijn spin-offs. Een vijfde nieuwe ondernemer hoopt binnenkort zijn deuren te openen. Dat zijn allemaal prachtige toevoegingen aan onze binnenstad.'
De inschrijving voor de nieuwe editie van Win je Winkel is tijdens het Gamechange Café gestart en leverde direct al vijf aanmeldingen op. Ook zijn er een aantal formulieren meegenomen door geïnteresseerde ondernemers. Inschrijven kan nog tot en met 23 mei via www.centrummanagementhengelo.nl.
Win je Winkel 2016 houdt dezelfde uitgangspunten, maar krijgt een iets andere opzet: kandidaten krijgen nu vooraf de mogelijkheid om aan te geven op welk leegstaand en beschikbaar pand ze hun oog hebben laten vallen. Dat voorkomt teleurstelling achteraf, vertelt Veldhof: 'Wij gaan in het voortraject alvast in gesprek met die pandeigenaren. Dan weten zowel pandeigenaren als startende ondernemers beter waar ze aan toe zijn. Er hebben zich alweer verschillende eigenaren van winkelpanden aangemeld', aldus Veldhof.
Alle betrokkenen hebben de actie op poten gezet om de leegstand in de binnenstad te beteugelen en zo te werken aan een levendige binnenstad. Win je Winkel is daarmee echt een samenwerking van alle verschillende betrokkenen in Hengelo. Veldhof: 'We staan open voor alle innovatieve winkelconcepten. Slimme mengfuncties in één pand, of een goeie verbinding fysiek en online, meerdere ondernemers die samen één concept neerzetten, ze kunnen allemaal een echte toegevoegde waarde hebben voor onze binnenstad.' Gedurende het eerste halfjaar krijgen startende ondernemers ook weer begeleiding van coaches en ondersteuning van sponsoren. Het uitgangspunt is dat de beginnende ondernemers zo succesvol zijn dat ze na de goedkope eerste periode zelfstandig verder kunnen.