Afbeelding
Foto: Richard Thannhauser

Hengelo kleurt Oranje

Koningsdag wordt in Hengelo uitbundig gevierd. Op woensdag 27 april is er een groot aantal activiteiten. De avond ervoor wordt voor de derde keer de Koningstaptoe gehouden.

Komende zaterdag start de traditionele kermis. Deze duurt tot en met zondag 1 mei. Zestien attracties zorgen voor een mooie kermis met onder meer de Break-Dance, Swingbob, Botsauto's, Trampoline, Draaimolens en vliegtuigmolen. Uiteraard ontbreken de nodige spelen en verkoopzaken niet.

Door de gezamenlijke kermisexploitanten worden ongeveer 14.000 vrijkaartjes voor scholen ter beschikking gesteld, zodat het voor iedereen mogelijk is om de kermis te vieren. De vrijkaartjes zijn geldig op Koningsdag tot 14.00 uur, en op alle andere dagen gedurende de gehele opening van de kermis. Zaterdag 23 april is het Eurodag. Een week later (30 april) Zaterdag 30 april is er 150 jaar weekmarkt in Hengelo. Daarom geldt op deze dag van 11.00 tot 11.15 en van 15.00 tot 15.15 een nostalgische ritprijs van € 0,50.

De Koningstaptoe op 26 april wordt georganiseerd door de Stichting Taptoe Hengelo (STH). De Taptoe vind plaats op de markt in het centrum van Hengelo. Dit is het Taptoeterrein bij uitstek; bijzondere akoestiek, grote tribunes voor het publiek, uitstekend uitgelicht terrein en een organisatie die oog heeft voor de kwaliteit van de verzorging van zowel de deelnemende muzikale korpsen alsmede het bezoekende publiek. De aanvang is 19.45 uur, de toegang is gratis.
Een half uur eerder barst Koningsnacht los in de binnenstad. Vanaf verschillende podia in de binnenstad zal er muziek te beluisteren zijn en is het swingen geblazen tot 01.00 uur.

Op woensdag 27 april is er van alles te beleven in de binnenstad, die oranje zal kleuren. Zo zullen tijdens deze Koningsdag onder meer lokale jeugd- en sportverenigingen hun beste beentje voorgezet om hun kwaliteiten te laten zien aan het publiek. Er zijn diverse demonstraties. Op de markt staat een racesimulator op de markt met spectaculaire racevoertuigen. Ook is er dit jaar weer een Kleedjesmarkt (een vlooienmarkt voor jong en oud), Ook is er een commerciële en niet-commerciële markt gezamenlijk met de warenmarkt. Kunst en culturele aspecten krijgen alle ruimte in het Prins Bernhardplantsoen. In de Wemenstraat staan kramen met diverse etenswaren.