Golfclub Driene.
Golfclub Driene. Foto: Richard Thannhauser

Open dag bij golfclubs

Op initiatief van de Nederlandse Golf Federatie houden veel golfclubs open dagen op 23 en 24 april. De Nationale Open Golfdagen worden voor de negende keer gehouden en trekken elk jaar een groot aantal geïnteresseerden.

Op zaterdag 23 april kunt u kennismaken met Golfclub Driene van 10 tot 16 uur. Nog geen ervaring met golfen, neem dan deel aan een van de twee clinics, om 11.00 uur of om 13.00 uur. Neem daarvoor wel sportschoenen mee. GVB-ers kunnen een aantal holes lopen om de prachtige baan met zijn natuur zelf te ervaren.

Golfclub Driene is centraal gelegen in Twente, naast de Universiteit Twente, op een prachtig oud en sfeervol landgoed waar veel te genieten valt. De prachtige natuur, eekhoorns, reeën en allerlei soorten vogels die de bossen rondom de baan bewonen hebben er toe bijgedragen dat de club door Golf Weekly is uitgeroepen tot één van de mooiste negenholesbaan van Nederland. Golfclub Driene wil ook mensen die nog niet golfen enthousiast maken voor de sport. Daarom biedt golfleraar Hugo de Bruin een speciaal kennismakingspakket: vijf lessen voor 50 euro. Meer informatie over de lessen en de golfclub via www.golfclubdriene.nl of mail naar info@golfclubdriene.nl.

Ook Golfpark Weleveld, onder de rook van Zenderen, houdt Open dag. Op zaterdag 23 april zijn er van 12.00 tot 16.00 uur tal van activiteiten. Geert-Jan Siertsema is de trotse voorzitter van de golfclub: De leden van golfclub Weleveld willen de bezoekers enthousiast maken voor de club, de golfschool èn natuurlijk de golfsport. Iedereen kan uitleg krijgen over een aantal aspecten van de golfsport. Ook kinderen die zonder hun ouders eens willen kijken of golf iets voor ze is, zijn welkom. Ook op zondag 24 april zijn bezoekers van harte welkom. Die dag is erg aantrekkelijk voor mensen die al golfen: zij kunnen in een programma van 30 minuten hun swing en clubs laten checken door een deskundige golfpro van Golfschool Weleveld. Op 1 mei is het precies één jaar geleden dat de baan werd geopend. Daarom een speciale aanbieding voor golfliefhebbers om ècht met de golfbaan kennis te maken: 2 maanden onbeperkt golfen voor € 98,-. Meer info op www.golfclubweleveld.nl. Meer informatie op www.golfclubweleveld.nl .