Afbeelding
Foto: Richard Thannhauser

BORNE

Cursus alphoorn spelen
in Kulturhus Borne

Muzikant en muziekdocent Marcel Bergboer gaat een cursus alphoorn spelen verzorgen in Borne. De alphoorn is een in ons land nog niet zo bekend, maar in andere landen is het een bekend verschijnsel, en menigeen zal in zijn vakantie in Oostenrijk of Zwitserland alphoornblazers tegen zijn gekomen. Zaterdag 23 april gaat u van start. De cursus bestaat uit 10 lessen, van 10.00-11.00 uur. Op 23 april is het leslokaal B1. De overige lessen vinden plaats in M1, in het souterrain in de Muziekschool. Nu heeft niet iedereen een alphoorn in zijn bezit. Deze kan men huren bij de docent, de kosten zijn € 100,- voor de duur van de cursus. Bij eventuele aanschaf word de huurprijs in mindering gebracht op de aanschafprijs. Voor alle inhoudelijke vragen met betrekking tot deze cursus Alphoorn kunt u rechtstreeks contact opnemen met: mjbergboer@gmail.com en 06-20363635.

Sandra Stuvenfolt

HENGELO

Nieuw seizoen
skatehockey HGV

Het zomerseizoen is weer gestart! Sportvereniging HGV wil de bijzondere sport skatehockey onder de aandacht brengen. Iedereen is van harte welkom op de Combibaan van Hengelo. Hiervoor hoef je niets mee te nemen want skates, sticks en beschermers worden te leen aangeboden. Iedereen die van snelle balsporten houdt moet dit geprobeerd hebben. De trainingen op de Combibaan aan de van Alphenstraat zijn begonnen op 10 april. Voor meer informatie: kijk op www.hgvhengelo.nl

Henk Lamberts

Dance: Wie wordt
Beast of the East?

Zondag 8 mei (start 12.00 uur) houdt Dansstudio X-DANCE wederom de bekendste Urban Dancebattle van Oost Nederland. Honderden dansers uit heel het land strijden deze dag om de titel Beast of the East 2016 in 't Rabotheater te Hengelo. Wedstrijdpoules: choreo 16- & 16+ (max 2.00 min), battle stand up 14- & 14+ en breakdance battle 2 vs 2 14- & 14+. Meedoen? Geef je crew voor 1 mei op via info@x-dance.nl. (Inschrijving battles: 8 mei ter plekke.)

Ank Niemeyer

Goudveil in Heemtuin

In de Heemtuin Weusthag proberen we planten te laten zien die in Twente in het wild voorkomen. Onlangs kwam één van onze leden met de beide soorten goudveil die hier voorkomen. Hij had deze bij iemand in de tuin gezien en gevraagd of hij van beide plantjes een polletje mocht meenemen. Dat mocht en nadat ze de afgelopen maanden bij hem thuis verder waren uitgegroeid hebben we ze onlangs in de heemtuin geplant. De ene bij de beek, de ander bij de poel. Goudveil is een vrij zeldzame plant die bij schoon water voorkomt, vooral in brongebieden en langs beekjes. Met gekregen en gekochte plantjes, met planten uit de oude heemtuin aan de Landmansweg, met planten opgekweekt uit zaden en soms (bij algemene soorten) met een polletje uit het wild zijn we bezig de heemtuin te ontwikkelen. Lijkt het u ook leuk om als lid van de IVN-werkgroep Heemtuin daaraan mee te helpen? Of wilt u dat goudveil zien? Kom u dan eens langs op een dinsdagochtend of een zaterdagochtend. Adres: Van Alphenstraat 15a (tussen de ijsbaan en De Kapberg).

Els Eerden

Orgel-concertseizoen
start met Bachconcert

Op zaterdag 23 april opent de Stichting Orgelconcerten Hengelo haar nieuwe concertseizoen. Het is al jaren de gewoonte om de nieuwe orgelserie te beginnen met een Bachconcert. Organist is Ab Wegenaar, organist van de Bovenkerk uit Kampen. Dit jaar is zeer bijzonder voor de Orgelstichting omdat zij haar 25-jarig jubileum viert. Veel muzikale activiteiten zijn georganiseerd, te denken valt aan een optreden van de beroemde organist Olivier Latry van de Notre Dame te Parijs en een Bachreis naar Leipzig. Het concert in de Kristalkerk begint om 15 uur, de voorafgaande toelichting om 14.30. Toegang vrij, collecte bij de uitgang.

G. Kommers

'Lente in het Park' in
Bernhards Plantsoen

Met de naderende lente in het prettige vooruitzicht presenteert Bernhards Ontmoeting op zaterdag 23 april in het Prins Bernhards Plantsoen in Hengelo 'Lente in het Park': de opening van BernARTS vlonders. Een beeldende kunstprogramma van acht Hengelose kunstenaars die zich presenteren op vlonders in de vijver. De opening wordt om 14.30 uur verricht door Willem Algra, voorzitter Twentse Watersport Vereniging, Hengelo. Vanaf 15.00 uur zal het koor Opus 94 onder leiding van Bram van der Beek met zang de lente aankondigen.

Jeannette Lodeweges