Afbeelding
Foto: Richard Thannhauser

Deelnemersrecord Enschede Marathon

De Enschede Marathon 2016, die komende zondag (17 april) wordt gehouden heeft nu al een nieuw deelnemersrecord gevestigd. Na het sluiten van de voorinschrijving staat de teller al op 6.500 en dat is 700 meer dan in 2015.

Het aantal deelnemers zal zeker hoger zijn, omdat hardlopers zich tijdens het marathonweekend nog kunnen inschrijven. Op zaterdag 16 april kan dit tijdens de Runnersbeurs in het gebouw van de Saxion Hogeschool en op zondag 17 april tot 45 minunten voor de start van de afstand in het Saxion. 'Als de na-schrijving van dezelfde omvang is als in voorgaande jaren dan zullen wij in 2016 groeien naar een record aantal deelnemers', aldus Joop Hassink, voorzitter van de Stichting Enschede Marathon.

In totaal kan de hardloper tijdens de Enschede Marathon kiezen uit vier afstanden, 42,195 kilometer, 21,1 kilometer, 10 kilometer en 5 kilometer. Al deze afstanden starten vanaf de Boulevard 1945 in Enschede. De KidsRUN is voor de allerkleinsten en wordt op diverse locaties in Enschede gelopen. Met of zonder ouders gaan deze kleine sportievelingen 1 kilometer hardlopen.

Voor de 48e editie van de Enschede Marathon ligt het aantal deelnemers aan de hele marathon (42,195 kilometer), na het sluiten van de voorinschrijving, op 695. In 2015 stonden er 499 hardlopers aan de start van deze afstand. 'Het is een enorme afstand en het vergt ontzettend veel training en discipline om 42,195 kilometer hard te kunnen lopen. De Enschede Marathon is de oudste marathon van Nederland en ik ben dan ook enorm blij dat het aantal deelnemers ook op deze afstand toeneemt', aldus Hassink.
De Enschede Marathon heeft dit seizoen gekozen om de nadruk te leggen op een sterk deelnemersveld bij de dames.