Afbeelding
Foto: nb

Mountainbike wedstrijden op het Hulsbeek

Op zaterdag 16 en zondag 17 april kunnen de mountainbike-liefhebbers hun hart weer ophalen met uitdagende wedstrijden op alle niveaus, van jeugd tot en met profs.

Zaterdag is de grote dag voor de kinderen van mountainbikeverenging Het Twentse Ros. Dan komen er 325 kinderen uit heel Nederland naar het Hulsbeek in Oldenzaal voor de landelijke jeugdwedstrijd. In zeven verschillende leeftijdscategorieën strijden ze dan om de ereplaatsen. Maar dat is niet het belangrijkste. Plezier in de mooie mountainbike sport dat staat voorop. En zo staat de organiserende vereniging het Twentse Ros er ook in. Binnen de verenging is er een groep wedstrijdfietsers die veel wedstrijden door het hele land fietsen. Een paar kanshebbers voor een podium plaats zijn er zeker. In categorie 3 is dat Carmen Ziemerink. De Nederlands kampioen begint na het veldrit seizoen steeds beter in vorm te komen. Ook Annelot Zwiep is zeker in staat om op het podium te rijden in categorie vier. In categorie 5 zijn Morris Gruiters en Kimberly Boven de troeven van het Twentse Ros om met een beker naar huis te gaan.

Maar ook alle andere kinderen gaan hun best doen om een mooie uitslag te rijden. Onder aanmoediging van veel bekenden gaat dit vast lukken. Tevens wordt deze wedstrijd door de vereniging gebruikt om de kinderen van de zaterdag recreatiegroep te laten proeven aan de wedstrijd sport. Een uitgelezen mogelijkheid om op een parcours dat ze kennen eens te kijken hoe leuk een mountainbikewedstrijd eigenlijk is. Daarbij helpt het natuurlijk altijd als er veel mensen aanwezig zijn om de kinderen aan te moedigen. Dus kom allemaal naar het Hulsbeek. De wedstrijden beginnen zaterdag om 10.30 uur en de laatste categorie finisht om 17.00 uur.

Ook zondag is er een interessant programma. De funklasse is een wedstrijd waar iedereen die ouder is dan 15 jaar aan kan meedoen. Op een mooi en uitdagend parcours heb je de mogelijkheid om te laten zien waar je staat. Ook zeer geschikt voor de vele toerrijders die eens voor de fun een wedstrijdje willen rijden. Het parcours is zodanig vormgegeven dat ook de minder ervaren rijders altijd een veilige route kunnen kiezen. Het gaat tenslotte vooral om de fun! Deze wedstrijd begint om 9.00 uur en de inschrijving is geopend vanaf 8.00 uur. Later komen ook de profs aan de start. Het is echt ongelofelijk om te zien hoe hard deze bikers kunnen fietsen op een lastig parcours. Al met een mooi programma waar het Twentse Ros erg druk mee is geweest en een bezoekje meer dan waard is! Voor meer info: www.zwieptrekmtbcup.nl