Afbeelding
Foto: nb

Kinderen mogen ontwerp glijbaan kiezen

Het Twentebad wordt de komende jaren ingrijpend verbouwd. Onder meer de recreatiezaal wordt aangepakt. Daar hoort ook een nieuwe glijbaan bij. Het Twentebad zoekt daarom Hengelose kinderen van 5 tot en met 12 jaar die mee willen helpen om een glijbaan te kiezen.

In de zomervakantie start het eerste deel van de vierjarige verbouwing van het Twentebad. De recreatiezaal is het eerste aan de beurt. De glijbaan hoort niet bij deze verbouwing; de kosten zijn al eerder begroot. De glijbaan wordt wel 1,5 jaar eerder geplaatst tijdens de renovatie, om extra kosten te vermijden. Een nieuwe glijbaan kiezen is lastig. De glijbaan gaat namelijk 15 jaar lang mee en vormt de topattractie. Daarom zoekt het Twentebad hulp.

Een beoordelingsgroep van het Twentebad heeft al een aantal glijbaanontwerpen van vijf verschillende aanbieders geselecteerd op kwaliteit, energieverbruik, looproutes, ruimte en prijs. De belangrijkste gebruikers (leeftijd 5 t/m 12 jaar) mogen binnenkort aangeven wat ze van de ontwerpen vinden. In totaal kan een glijbaan 100 punten krijgen. De beoordelingsgroep kan maximaal 80 punten geven. De kinderen kunnen de laatste 20 punten toewijzen. Dus hoe beter de ontwerpen, hoe dichter ze qua score bij elkaar komen, hoe belangrijker de punten van de kinderen worden. Zij geven de doorslag. Voor zover bekend is het in Nederland nog niet eerder voorgekomen dat kinderen zo'n grote stem krijgen bij de uiteindelijke keuze van de nieuwe glijbaan.

Tijdens een speciale glijbaanbijeenkomst op 10 mei om 16.00 uur kunnen kinderen hun mening geven over de verschillende ontwerpen. De locatie van de bijeenkomst is waarschijnlijk het stadhuis. De aanbieders presenteren die middag hun ontwerpen. Kinderen kunnen zich vanaf nu tot uiterlijk vrijdag 29 april aanmelden via gemeente@hengelo.nl met als onderwerp 'Ik wil stemmen op de nieuwe glijbaan' door naam, leeftijd en basisschool door te geven. Kinderen die niet in Hengelo wonen, maar wel bij het Twentebad zwemles volgen of een abonnement hebben, mogen ook meestemmen.