De Kennedymars in Hengelo is dit jaar op zaterdag 11 juni.
De Kennedymars in Hengelo is dit jaar op zaterdag 11 juni. Foto: nb

HENGELO

Voorbereidingen voor
Kennedymars gestart

Op zaterdag 11 juni is het weer zover: Dan wagen plusminus 250 wandelaars zich aan de 80 km lange wandeltocht die met voert door Noord-Oost Twente. De tocht is 870 km lang, een Kennedymars dus. Uit alle windstreken van het land strijken de deelnemers in Hengelo neer om 's morgens vroeg om 5.00 uur te starten en deze uitdaging aan te gaan. De afstand bestaat uit één grote ronde en dient binnen negentien uur te zijn volbracht. De eerste twee edities in 2014 en 2015 waren een groot succes. Met een groei van 150 naar 200 deelnemers is de organisatie, die in handen is van Peter Levink, meer dan tevreden. Uitvalsbasis is sportpark Slangenbeek, waar vv ATC'65 ook dit jaar weer de gastheer is en haar faciliteiten beschikbaar stelt. De aanmelding sluit op 6 juni of eerder zodra de limiet van 250 lopers is bereikt. Meelopen: Kijk dan op www.kennedymarshengelo.nl

Peter Levink

Repair Café in het
Techniekmuseum

Gooi je kapotte spullen niet weg, maar repareer ze in het Repair Café. Op zaterdag 16 april van 10 tot 13 uur is er weer een Repair Café in Twents Techniekmuseum HEIM. Het Repair Café is een gratis toegankelijke bijeenkomst die draait om het (samen) repareren. Van het inkorten van mouwen, het weer aan de praat krijgen van elektronica tot het repareren van hogedrukreinigers en houten stoelen. De tijdens de grote schoonmaak gevonden kapotte goederen krijgen bij het Repair Café een tweede leven. Iedere maand weer repareren vrijwilligers samen met bezoekers allerlei spullen, die daardoor weer een tijd mee kunnen. Dat is goed voor het milieu, goed voor de knip van de inbrengers en goed voor de vrijwilligers. Daar zijn we trots op. Je bent op 16 april van harte welkom in het Twents Techniekmuseum HEIM, Industriestraat 9, 7553 CK in Hengelo. Wil je meer weten of meedoen, kijk dan even op www.repaircafehengelo.nl of op www.techniekmuseumheim.nl

Jan Willem Heuten

Lezing van Beatles
tot Bach in Museum

Ko Deen verzorgt op dinsdag 19 april een lezing 'Van Beatles tot Bach' of is het 'Van Bach tot Beatles'? Dat laatste lijkt de juiste volgorde, maar in de ogen van Ko Deen niet. Deen neemt jullie mee naar onder meer de ontwikkeling van zijn muzieksmaak van de jaren zestig tot heden. En laat hiervan veel horen. Met destijds een afschuw voor de Matthäus Passion en helemaal dol op The Beatles (en uiteraard andere bands) tot een paar passages uit de Matthäus Passion, waarbij hij de laatste jaren soms spontaan emotioneel wordt. Dit alles vergezeld van diverse gebeurtenissen in zijn leven en de (muziek)wereld. De lezing op 19 april in het Museum Hengelo begint om 19.30 uur. De entree bedraagt € 5,- (donateurs € 2,50).

Gerrit ter Welle

Brocante Voorjaarsmarkt
in de winkeltjes Kasbah

Het is weer zover, de winter voorbij, het voorjaar in aantocht, dus openen de hobbywinkeltjes van de Kasbah aan de Jacques Perkstraat. hun deuren weer voor een ieder die van unieke winkeltjes houdt. Op zaterdag 16 april is er een Brocantemarkt van 11.00 tot 16.00 uur. Naast de winkeltjes zijn er een dertigtal kraampjes met standhouders die hun vaak zelfgemaakte producten verkopen. Het aanbod varieert van breiwerk, haakwerk, kaarten, sierraden, producten van steigerhout, mozaïek, waxsmelts, zeep, haaraccessoires, kinderkleding, mooie brocante spullen en nog veel meer. De poffertjeskraam en diverse kramen met lekkere hapjes, zoals turkse hapjes, cakejes enz. zorgen voor de lekkere trek. Ook is er een kraam met glutenvrije baksels aanwezig. Het Piet Blom museum zal op deze dag ook geopend zijn, hier kunnen de mensen kennis maken met de architect van deze bijzondere woningen/winkeltjes. In het buurtcentrum de Tempel zal de kantklosclub aanwezig zijn om deze hobby te demonstreren. Ook bij slecht weer kun je hier goed toeven, je loopt namelijk altijd overdekt.

Gerrit Uunk

Ladies Night in het
zalencentrum Waarbeek

Een avondje uit voor dames in zalencentrum de Waarbeek te Hengelo. Dat kan tijdens de Ladies Night op woensdag 20 april. De avond begint om 19.00 uur en de entree bedraagt slechts € 3,-. Er is een gevarieerd aanbod op deze avond. Er zijn diverse standhouders met onder meer sierraden, kleding, lingerie, cadeauartikelen, massage, manicure en kappers. Er zijn optredens met zang en dans. Medewerking wordt verleend door medium Anita, Marieke Pril, Katharina Schneider en GIGI'S Crew Dance Group. De Ladies Night is een initiatief van vrijwilligers van GIGI Wellness onder leiding van Gea van der Sleen. Informatie en of opgave voor standhouders of deelnemers via gigibeurzen@gmail.com of telefonisch: 053 - 476 29 29. Gea van der Sleen.

Gea van der Sleen