Afbeelding
Foto: Richard Thannhauser

Scholieren mogen gratis naar
expo Uitvindersland Duitsland

Telefoons, auto's, televisies en computers. Duitse uitvindingen veranderen de wereld. Van 19 april t/m 22 mei is bij Techniekmuseum HEIM in Hengelo de tentoonstelling 'Uitvindersland Duitsland' te zien. Middelbare scholen krijgen gratis toegang.

We worden omringd door talloze, oorspronkelijk in Duitsland bedachte, uitvindingen die niet meer weg te denken zijn uit ons dagelijkse leven. De tentoonstelling 'Uitvindersland Duitsland' presenteert uitvindingen uit verschillende vakgebieden op een boeiende en interactieve manier.
Elk jaar komen er 30.000 patenten uit ons buurland. Onder andere op het gebied van energie, materiaal, informatica, mobiliteit, communicatie, optica en geneeskunde. Deze tentoonstelling presenteert belangrijke Duitse uitvindingen die een rol spelen in ons dagelijks leven. Zo maak je kennis met historische en moderne uitvindingen als de röntgenfoto, de aspirine en de computer. De tentoonstelling nodigt uit om te lezen, te proberen en te experimenteren.
De tentoonstelling is gratis toegankelijk voor middelbare scholen. Hiervoor is een speciaal programma samengesteld. De leerlingen worden per klas ontvangen en het bezoek duurt ongeveer anderhalf uur. Schoolbezoeken zijn op afspraak. Docenten kunnen meer informatie krijgen via educatie@techniekmuseumheim.nl of via telefoonnummer 074-2430054.

De tentoonstelling was inmiddels te zien in verschillende landen in Azië en Europa en komt in Nederland exclusief naar Hengelo. 'Uitvindersland Duitsland' of 'Erfinderland Deutschland' is een samenwerking tussen het Goethe Instituut, Fraunhofer, Max-Planck-Gesellschaft, Het Stedelijk Lyceum Enschede en CREA& HEIM. Vandaar dat de tentoonstelling in het Nederlands en het Duits is opgesteld. Je vindt het Techniekmuseum aan de Industriestraat 9 in Hengelo. Meer informatie vind je op www.techniekmuseumheim.nl.