Meldpunt
voor groene
initiatieven

D66 Hengelo heeft de nieuwe website www.groenerhengelo.nl ontwikkelt waar inwoners suggesties kunnen insturen ten behoeve van een duurzamer Hengelo.

Raadslid Marc ten Barge: 'De website is een meldpunt. We willen af van onzinnige en verouderde regels die duurzame ontwikkelingen en burgerinitiatieven in de weg staan. De gemeente Hengelo heeft een voorbeeldfunctie als het aankomt op duurzaamheid. Wat mij betreft valt hierin nog veel eer te behalen. Nationaal en lokaal. We bungelen nota bene ergens onder aan de EU-lijst van duurzame energie. Dat steekt mij enorm. Lokaal doen we natuurlijk al wel het een en ander. In het jaarverslag van de gemeente staat het doorlichten en saneren van gemeentelijke regelgeving wel degelijk genoemd en sinds 2008 kennen we het fenomeen buurtbon. Maar stimuleren en faciliteren we hiermee voldoende alle duurzame burgerinitiatieven die Hengelo kent? Wij vinden van niet.'
Samen met fractievertegenwoordiger Rik Oude Munnink en bestuurslid Peter Waldt zal Ten Barge de ingezonden suggesties en ideeën gaan bekijken en er zoveel als mogelijk een vervolg aan gaan geven. Elk kwartaal zal het beste idee extra in de schijnwerpers worden gezet.