Afbeelding
Foto: Richard Thannhauser

Hulsbeekdag: opmaat
naar buitenseizoen

Het Hulsbeek wordt ook buiten het zomerseizoen steeds beter bezocht. Dat komt door relatief nieuwe attracties en voorzieningen als de waterspeeltuin, sporttoestellen en overdekte barbecues. Zondag wordt een nieuw piekmoment verwacht tijdens de jaarlijkse Hulsbeekdag, met meer dan tweehonderd deelnemers.

Het bezoekersaantal van het Hulsbeek steeg van 350.000 in 2014 naar ruim 400.000 in 2015. 'Voorheen was het park vooral in de zomermaanden druk bezet. Nu ook steeds meer buiten de zomermaanden om. Omdat er meer te doen is. Vanaf april barst het weer los. Dan zie je de wandelaars, de hardlopers, de bootcampers. Mensen kunnen naar de waterspeeltuin en de sporttoestellen, ze kunnen het hele jaar door barbecueƫn. Er zijn gezinnen die bijna wekelijks naar het Hulsbeek gaan', verklaart parkmanager Rob Beverdam.

Het recreatiepark toont zondag van 11.00 tot 17.00 uur tijdens de Hulsbeekdag zijn volle potentieel, met medewerking van meer dan tweehonderd deelnemers. Op het programma staat een breed scala aan outdooractiviteiten, waaronder ballonvaarten, voetgolf en paintballen. Ook voor de kinderen is van alles op poten gezet, van springkussens tot quadrijden. Traditiegetrouw keren de kunstmarkt en weddingfair en het cultureel plein (in samenwerking met Stadstheater De Bond en Theatergezelschap Hydra) ook weer terug.

Dit jaar is er voor het eerst een duurzaamheidsplein, gecoƶrdineerd door Nathalie Thoonsen van Duurzaam Oldenzaal. De toegang tot het park is voor fietsers en wandelaars gratis, automobilisten moeten parkeergeld betalen. Beverdam: 'We willen mensen erop wijzen dat ze een parkeerpas van twintig euro kunnen aanschaffen. Daarmee hebben ze het hele jaar door toegang tot het Hulsbeek, het Rutbeek en het Lageveld.
(zie ook pagina 4)