Afbeelding
Foto: Richard Thannhauser

Twickeler Bos Wandelingen

De Hengelose Wandelunie houdt op zaterdag 9 en zondag 10 april a.s. wederom haar jaarlijkse Twickeler Bos Wandelingen. Het vertrek is vanaf de Museumboerderij de Wendezoele, aan de Twickelerlaan 14 in Delden.

Alleen de startplaats is al een bezoekje waard. Op de Wendezoele is te zien hoe de boeren in vroegere jaren leefden en hun grond bewerkten. Ontdek het boerenleven van toen. Museumboerderij Wendezoele heeft een prachtig erf en authentieke gebouwen met daarin wisselende exposities. Er is een kleine veestapel, een kruiden- en groentetuin en gras- en akkerland. Hierop groeien granen van toen en vergeten groenten. De exposities laten zien hoe het leven was thuis op de boerderij, op school en in de winkel.

Twickel is bekend om het landschapsschoon. Kenmerkend is de harmonie tussen natuur- en cultuurlandschappen: de afwisseling van bossen, heidevelden en moerassen met akkers en weilanden. Met als extra accenten daarin talrijke beken, houtwallen, boomgroepen en solitaire bomen. U komt op het landgoed bijna alle typisch Twentse landschappen tegen. Twickel is beroemd om zijn bossen. Er zijn loofbossen en naaldbossen in grote aaneengesloten bosgebieden en in kleine verspreid liggende bosjes.

De starttijden op beide dagen zijn: 30 km van 09.00 tot 10.00 uur, 15 en 20 km van 09.00 tot 11.00 uur; is 5 en 10 km van 09.00 tot 13.00 uur. Inschrijven kost € 3,00 p.p.. Leden van een wandelsportbond betalen € 2,00 en leden van de Hengelose Wandelunie mogen gratis deelnemen. Meer info: www.hengelo-wandel.nl