Afbeelding
Foto: nb

HENGELO

Charles den Tex bij Boekhandel Broekhuis

Op zaterdag 9 april ontvangt Boekhandel Broekhuis tussen 11.00 en 12.00 uur Charles den Tex (foto) in haar Hengelose winkel aan de Wemenstraat. Deze veelgelezen en verfilmde auteur signeert zijn nieuwe thriller 'Bot'. Deze langverwachte nieuwe thriller van is door de boekhandelaren van het DWDD-boekenpanel getipt als thriller die je niet mag missen! Voor Broekhuis reden om dit boek te selecteren als Boek van de Maand april. Charles den Tex (1952) won De Gouden Strop voor zijn thrillers Schijn van kans (2002), De macht van meneer Miller (2005) en CEL (2008). De laatste twee titels werden verfilmd als televisieserie, CEL ook voor de bioscoop. Met De vriend (2012) won Den Tex de Crimezone Thriller Award. De erfgenaam (2013) werd Boekentip van de Maand in De Wereld Draait Door. Van Den Tex' werk gingen ruim 1,2 miljoen exemplaren over de toonbank.

Kees Schafrat


Presentatie 'Cyprus,
cultuur en natuur'

Op dinsdag 12 april (14.00 uur) geeft Ellen Guleij een presentatie over Cyprus. Dat gebeurt bij NIVON-Sociaal Toerisme in het Nivon-centrum aan de Lodewijkstraat 1 in Hengelo, Naast zon, zee, strand heeft Cyprus ook pittoreske vissersplaatsjes, bergdorpjes, een ruig natuurgebied en vele culturele schatten. Ellen laat er een aantal mooie foto's van zien. De entree bedraagt € 3, (leden € 2,-).

Rob Lehr

Netwerken tijdens
Starterscafé Hengelo

Op 18 april houdt Rabobank Centraal Twente samen met ROZ, de gemeenten Hengelo, Hof van Twente en Borne en de Kamer van Koophandel alweer voor de vierde keer een Starterscafé. Ditmaal bij Café Merlijn, Langestraat 16 in Hengelo vanaf 19.00 uur. Het Starterscafé is hét platform voor iedereen die een bedrijf wil beginnen of maximaal drie jaar geleden is gestart in de gemeente Hengelo, Borne of Hof van Twente. Een plek waar starters andere ondernemers uit de regio ontmoeten, ervaringen kunnen delen en een waardevol netwerk opbouwen.

Dit starterscafé staat, mede op verzoek van de bezoekers van de vorige starterscafés, helemaal in het teken van netwerken. Eén van de mogelijkheden om nieuwe klanten te werven is netwerken. Maar wat is effectief netwerken en hoe doe je dat? En wat is het belang van een goede elevator pitch hierbij? Bert Breukers, ondernemersadviseur en trainer bij ROZ, voorziet je van tips en trucs in de interactieve workshop 'Echt netwerken werkt echt'. Aanmelden voor het Starterscafé kan tot 18 april via rabobank.nl/ct. Toegang is gratis en een introducé is van harte welkom.

Sharon Leuveld

Natuurcursus van
KNNV, IVN en Nivon

Hoe je beter kunt kijken naar de natuur om je heen en hoe je wegwijs wordt in je natuurgids voor insecten en planten, kun je leren op de natuurcursus die dit voorjaar door de KNNV, IVN en Nivon wordt gehouden. Aan de hand van een aantal in onze omgeving voorkomende soorten insecten en planten wordt geoefend systematisch te leren kijken. Aan de hand van tips, trucs en aanwijzingen van ervaren beoefenaars leer je beter observeren. Hiermee leer je beter de naam van de soort opzoeken in je natuurgids. De cursus bestaat uit twee theorieavonden. De theorie is op de maandagavond, half acht in het Nivoncentrum aan de Lodewijkstraat 1 in Hengelo. Planten door Wytze Boersma op 18 april. De excursie is zaterdagmorgen 23 april. Vlinders door Wim Bakker op 25 april. De excursie is zaterdagmorgen, 30 april. Kosten leden € 20,-, niet-leden € 25,-. Het inschrijfgeld dient voor aanvang van de cursus over gemaakt worden op bankrekening: NL93ASNB0707236479 t.n.v. BW van Limburg Stirum ovv Natuurcursus te Hengelo. Opgave en informatie bij Marjo Mulder, tel. (074) 2773273 of per e-mail: marjomulder@home.nl.

Luc van Veen

Jury bekengemaakt voor
verkiezing stadsdichter

Wie wordt in mei onze nieuwe stadsdichter voor de komende twee jaar? Op donderdag 12 mei beslist een onafhankelijke en zeer deskundige jury hierover, bestaande uit Boudewijn Betzema, provinciedichter Overijssel, Marjon Kok, journalist bij Twentsche Courant Tubantia en Johan Dollekamp, eigenaar van platenzaak Popeye. Kandidaten voor het stadsdichterschap kunnen zich aanmelden tot en met zondag 17 april. Inmiddels hebben twee kandidaten laten weten dat ze de toekomstige stadsdichter willen zijn. Kandidaat stellen voor de verkiezing van nieuwe stadsdichter gaat als volgt. Maak een gedicht rond het thema 'Hengelo hart in beweging'. Stuur dat gedicht uiterlijk 17 april samen met nog zeven andere eigen gedichten én een motivatie (maximaal 1 A4), waarom jij vindt dat je de komende twee jaar de ideale stadsdichter van Hengelo bent, naar secretariaat@bibliotheekhengelo.nl. Zie ook www.hengeloleest.nl.

Katja Roemeling