Gemeenten en partners doen hun best om goede zorg en ondersteuning te bieden. Maar er gaat nog wel eens wat mis...
Gemeenten en partners doen hun best om goede zorg en ondersteuning te bieden. Maar er gaat nog wel eens wat mis...

Maak ook melding van problemen met de zorg

Algemeen

Het leveren van goede zorg en ondersteuning is steeds belangrijker geworden. Gemeenten kregen meer taken toegeschoven op dit vlak en ook de concrete vraag hierna neemt toe. Dit levert de nodige uitdagingen op voor gemeenten, waardoor de resultaten niet altijd zijn zoals gehoopt. Het meldpunt van Zorgbelang Overijssel speelt een belangrijke signalerende rol wanneer het scheef gaat.

TWENTE - Zorgbelang Overijssel heeft sinds een aantal jaren het meldpunt Zorg en Welzijn. Doel van dit meldpunt is om zicht te krijgen op waar ondersteuning in zorg en welzijn nog verbeterd kan worden in de verschillende gemeenten in Overijssel. In de loop van 2021 is de aard van de binnengekomen meldingen verschoven. Eerst gingen deze vooral over corona-gerelateerde problemen, inmiddels gaan ze vaker over de beschikbaarheid, bereikbaarheid en toegankelijkheid van zorgvoorzieningen en het openbaar vervoer in Overijssel. Ook krijgt men steeds meer meldingen over problemen in de jeugdzorg, personeelstekorten in de zorgsector en de veranderingen in de GGZ. Mensen melden ook vaker eenzaamheid, financiële problemen en een ongezonde leefomgeving. Deze signalen worden geïnventariseerd en voorgelegd aan partners.

Afbeelding
Living Statues voor Sri Lanka 18 uur geleden
Afbeelding
Vrijwilligers gezocht voor Mooi Weer Festival 19 uur geleden
Afbeelding
Prachtige donatie voor jeugdwerk damclub 18 apr, 14:21
Leerlingen van de groepen 7 en 8 van DE Optimist luisteren geboeid toe naar de les van adjudant en veteraan Frank Waanders.
Veteranen in de Bornse klassen 18 apr, 12:20
Anke Jonathans en Bertil Meyer met de poster van Borne op z'n Best.
Borne op z'n Best laat Borne bruisen 17 apr, 13:19
Bent u de leuke oma die zij zoeken?
Bijzondere oproep: Lieve en actieve oma gezocht! 17 apr, 12:15
Tijdens Open Podium Overijssel 2023 ging de band Kiespijn er met de hoofdprijs vandoor. Aan wie dragen zij op 20 april de wisselbeker over?
Wie volgt de band Kiespijn op en wint Open Podium Overijssel '24? 17 apr, 10:17
Afbeelding
Derde duofiets voor Fietsmaatjes Borne 16 apr, 15:36