Veel belangstellenden kijken naar een optreden op het korenfestival.
Veel belangstellenden kijken naar een optreden op het korenfestival.

Handje helpen bij het korenfestival

Algemeen

Na een onderbreking van twee jaar wordt in Hengelo binnenkort weer het korenfestival Amusing gehouden. Het evenement is zaterdag 11 juni. Zestig koren treden op. De inschrijving is inmiddels gesloten. Nu is de organisatie nog op zoek naar vrijwilligers. “Om de groepen en het publiek van dienst te zijn en gastvrij te onthalen is veel hulp nodig”, aldus coördinator Kitty ter Braak. Vrijwilligers kunnen zich melden. 

HENGELO - Korenfestival Amusing wordt over enkele weken voor de vijftiende keer gehouden. In de binnenstad van Hengelo treden zaterdag 11 juni diverse koren op. De organisatie is verheugd dat het evenement weer georganiseerd kan worden. Vorig jaar en twee jaar geleden bleef het vanwege de coronabeperkingen stil in de binnenstad. Maar nu kan het dus weer. “Het was voor ons best een beetje spannend. Na twee jaar was het afwachten hoeveel zangers en zangeressen naar Hengelo willen komen. Wij vinden het geweldig dat zestig koren mee gaan doen. Al met al komen er dan bijna 2.000 koorzangers en zangeressen naar de binnenstad van Hengelo”, laat de organisatie weten. Op meerdere plekken staan podia. Het wordt andermaal een zangfestival met veel muziekstijlen. Bezoekers kunnen onder meer luisteren naar klassiek, gospel, pop, shanty en close harmony. De organisatie hoopt op een prachtig evenement waar veel mensen van gaan genieten. Maar daarbij is dus nog hulp nodig. “We zoeken vrijwilligers die 11 juni een handje willen helpen. Om de groepen en het publiek van dienst te zijn en gastvrij te onthalen is veel hulp nodig”, laat vrijwilligerscoördinator Kitty ter Braak weten. Meehelpen hoeft overigens niet de hele dag. Het is ook mogelijk enige uren of een dagdeel te helpen. Koorleden kunnen zich eveneens aanmelden. Dan wordt er rekening gehouden met het tijdstip van het optreden. De vrijwilligers krijgen een Amusing-Hengelo-hesje zodat ze herkenbaar zijn. Ze zorgen er onder meer voor dat koren op het juiste tijdstip op en van het podium gaan. Ook zijn zij een vraagbaak voor de koren en het publiek. Het evenement zaterdag 11 juni begint om 10 uur met een Sing-In. De optredens van de zanggroepen en koren is van 11 tot 17 uur. Elk koor treedt minimaal twee keer op en een optreden duurt ongeveer 25 minuten. De afterparty is van 17.15 tot 19 uur op het Burgemeester Jansenplein. Voorafgaand is er nog een bijeenkomst voor vrijwilligers op woensdag 1 juni. Kijk voor meer info en aanmelden op de website.

amusing-hengelo.nl/vrijwilligers/

Stefan Wegdam

Afbeelding
Ivar Homma (links) en Bas oude Luttikhuis
Nieuw tijdperk voor Oude Luttikhuis 8 uur geleden
Peter van Lange.
'Zin in levensbeschouwing' met Peter van Lange op 10 april 26 mrt, 14:32
Afbeelding
Paasshow bij Zuithof 26 mrt, 14:30
Patricia van Deutekom presenteert haar twee meest recente werken; het duet étude des hommes en kwartet Unman. Foto: Martijn Kappers
Homme: een indrukwekkende double-bill van LAVA Collective 26 mrt, 14:28
Afbeelding
Palmpasen! 26 mrt, 14:27
Afbeelding
In stijl het voorjaar in met de jassencollectie van Sans-online 26 mrt, 11:48
Het Sideways BMX Racing Team. Eigen foto.
Op jacht naar veel finalerondes 22 mrt, 12:31
Afbeelding
Jan Smit onderbreekt repetities voor Special TV 22 mrt, 09:54