Reuring in de stad. Foto: Gert Kampjes.
Reuring in de stad. Foto: Gert Kampjes.

Veel vertier komend weekeinde in Hengelo

Algemeen

Komend weekend is er weer genoeg te doen in Hengelo. Breng een bezoekje aan de rommel- en platenmarkt, in de binnenstad ga je even terug in de tijd of bezoek de watermolen.

HENGELO - Op zaterdag 14 mei ga je in het centrum van Hengelo even terug in de stad tijdens ‘Reuring in de Stad’. Proef, ruik en beleef het leven van vroeger op het Twentse land. Oude ambachten, koetsen, zang en dans uit verschillende perioden, een boerenbruiloft, figuranten in 100 jaar oude historische kleding en nog heel veel meer zie je tijdens Reuring in de Stad. Geniet van een kopje koffie met gebak, op een van de sfeervolle terrassen terwijl de kinderen zich vermaken met spelletjes uit die goede oude tijd. Zo zijn er oude kinderspelen als hinkelen, hoepelen, hoefijzer gooien, touwtje springen en zaklopen. Foto: Gert Kampjes. 

Rommel- en platenmarkt

Muziekvereniging Eendracht-Excelsior houdt zaterdag 14 mei een rommel- en platenmarkt in clubgebouw De Speeldoos. Tussen 9 en 12 uur kun je struinen tussen de spullen.

Open zondag bij Oeler watermolen

Zondag 15 mei is de watermolen in Oele weer geopend voor publiek. De eeuwenoude watermolen geeft de bezoeker een goed inzicht in de techniek van onze voorouders. En er is meer: Cultuurpodium Houtmaat is weer begonnen, de Heemtuin houdt een open zondag of laat je spullen repareren tijdens het Repair Café. Op de site vind je een overzicht van alle evenementen.

www.uitinhengelo.nl

Hengelo Promotie

Ivar Homma (links) en Bas oude Luttikhuis
Nieuw tijdperk voor Oude Luttikhuis 21 uur geleden
Peter van Lange.
'Zin in levensbeschouwing' met Peter van Lange op 10 april 26 mrt, 14:32
Afbeelding
Paasshow bij Zuithof 26 mrt, 14:30
Patricia van Deutekom presenteert haar twee meest recente werken; het duet étude des hommes en kwartet Unman. Foto: Martijn Kappers
Homme: een indrukwekkende double-bill van LAVA Collective 26 mrt, 14:28
Afbeelding
Palmpasen! 26 mrt, 14:27
Afbeelding
In stijl het voorjaar in met de jassencollectie van Sans-online 26 mrt, 11:48
Het Sideways BMX Racing Team. Eigen foto.
Op jacht naar veel finalerondes 22 mrt, 12:31
Afbeelding
Jan Smit onderbreekt repetities voor Special TV 22 mrt, 09:54