Wethouder Van Wakeren en locatiemanager Sijtsma bij de opening van dagbesteding Slangenbeek.
Wethouder Van Wakeren en locatiemanager Sijtsma bij de opening van dagbesteding Slangenbeek.

‘Een zinvolle invulling van de dag’

Algemeen

Dagbesteding Slangenbeek in Hengelo is officieel geopend. Belangstellenden namen vrijdagmiddag een kijkje en maakten kennis met de activiteitenbegeleiders en vrijwilligers. “Het was een mooie opening. We bieden nu dagbesteding aan in Slangenbeek. Ook aan bewoners in de wijk”, zegt adviseur marketing en communicatie Cindy Snippert. 

HENGELO - De organisatie van de dagbesteding had geluk met het weer. “We konden mooi buiten zitten”, zegt Snippert over het moment dat de toespraken werden gehouden en de openingshandeling werd verricht. Dagbesteding Slangenbeek is officieel geopend door wethouder Van Wakeren. “Daarna kon iedereen een kijkje nemen en kennis maken met de activiteitenbegeleiders en vrijwilligers. Er waren ook bezoekers, die even kwamen kijken. Maar het was niet heel druk.” De dagbesteding is in handen van Thuisgenoten. Deze organisatie biedt dat in meerdere plaatsen aan. Dagbesteding Slangenbeek in Hengelo is nieuw. Die is gevestigd in de woonzorglocatie met dezelfde naam. “De dagbesteding is er voor sociale contacten. Daar kunnen ook bewoners uit de wijk aan meedoen. Wandelen, koffie drinken, spelletjes: dat is mogelijk in de nieuwe dagbesteding Slangenbeek”, zegt Snippert. Ook een gezamenlijk broodmaaltijd kan er genuttigd worden. De dagbesteding moet een sfeer van een gezellige huiskamer uitstralen. Om gebruik te kunnen maken van dagbesteding is een indicatie nodig. Die kan aangevraagd worden via het Zorg-/Wmo-loket van de gemeente. Dagbesteding Slangenbeek is gevestigd aan de Kopenhagenstraat 15 in Hengelo. Info: 074-7000058.

Locatiemanager Alex Sijtsma: “De zorgprofessionals zorgen voor een wisselend aanbod, zodat veel interesses gedeeld kunnen worden. Cliënten krijgen hierdoor afleiding, een zinvolle invulling van de dag en warme zorg. Daarnaast wordt de zelfredzaamheid van de cliënten bevorderd, waardoor ze zo lang mogelijk zelfstandig kunnen blijven wonen. We bieden dagbesteding voor bewoners uit de wijk, maar ook in combinatie met wonen bij Slangenbeek. Als iemand geïnteresseerd is in dagbesteding, dan kan er contact worden opgenomen met ons.”

Wisselend activiteitenaanbod

‘We bieden nu dagbesteding aan in Slangenbeek’

door Stefan Wegdam

Afbeelding
De Free is de eerst Voyah in Nederland en is te zien bij Baan Twente in Rijssen.
VOYAH zet voet aan wal in Nederland 19 apr, 10:07
Wim Maulany geeft weer een tweetal cursussen bij de Volksuniversiteit Hengelo.
Cursussen Tai Chi Chuan en QI-gong gegeven door Wim Maulany 18 apr, 11:32
Marjon Weerink met het boek Podiumbeest. Eigen foto.
Ook dit jaar een nominatie voor boekenschrijfster Marjon Weerink 18 apr, 11:29
Wilhelmina Bakkenes tijdens de opening van de expositie bij de Möllerwerf (foto: Gertjan Versteeg).
Leven omarmen en met kleur verdergaan 18 apr, 11:28
Kinsaini Ong-A-Fat, ouderling Holy Ghost Revival Chapel Hengelo.
Holy Ghost Revival Chapel Hengelo opent nieuwe kerk 16 apr, 14:13
Tijdens Open Podium Overijssel 2023 ging de band Kiespijn er met de hoofdprijs vandoor. Aan wie dragen zij op 20 april de wisselbeker over?
Wie volgt de band Kiespijn op en wint Open Podium Overijssel '24? 16 apr, 14:11
Afbeelding
Nog enkele kaarten voor In Het Volkspark Festival 16 apr, 14:09
Fredrik Oppegard in duel met Loizos Loizou van SC Heerenveen. (Foto: Michael Bulder/NES Images)
Heracles ten onder tegen Heerenveen 16 apr, 14:07