Oud-toptennisser Tom Okker en oud-topvoetballer Sjaak Swart. Foto: Nationaal Ouderenfonds.
Oud-toptennisser Tom Okker en oud-topvoetballer Sjaak Swart. Foto: Nationaal Ouderenfonds.

Tennisclinic ouderen met Tom Okker

Algemeen

Ouderen kunnen woensdagochtend 1 september bij Hercules in Hengelo gratis kennismaken met OldStars tennis. De ochtend staat onder leiding van voormalig toptennisser Tom Okker en is toegankelijk voor alle 60-plussers die met elkaar sportieve activiteiten willen ondernemen. Belangstellenden kunnen zich aanmelden. 

HENGELO - Met OldStars tennis biedt het Ouderenfonds, in samenwerking met partners KNLTB, Menzis en Provincie Overijssel, een aangepaste spelvorm aan voor tennis op latere leeftijd. De beweegvormen zijn aangepast op de 55-plusser. Naast bewegen staat het ontmoeten en sociaal contact centraal. Aanmelden voor de kick-off op 1 september kan bij Elly Oberjé via secretaris@tvhercules.nl.

De organisatie van de clinic OldStars tennis op 1 september is in handen van ervaren trainers van Hercules. De clinic is voor oud-tennissers en mensen die nog nooit getennist hebben. Centraal staat het op een verantwoorde wijze bewegen en blijven bewegen binnen de sociale omgeving van de tennisvereniging.

De clinic vindt plaats bij tennisvereniging Hercules aan het Nachtegaalspad 8. Deelname is gratis. Makkelijke kleding voldoet, sportschoenen zijn aan te bevelen. Hercules Hengelo zorgt voor een tennisracket. Het programma begint om 9.30 uur met een inloop met koffie en thee. Van tien tot elf uur is de clinic. Om elf uur is er een gezamenlijke afsluiting met lunch en koffie. OldStars is er voor alle ouderen die willen en kunnen bewegen. Hierbij wordt sport ingezet als middel om ouderen op een laagdrempelige manier te laten bewegen, samen te laten komen, mee te laten doen en betekenisvol te laten zijn binnen de vereniging of de wijk. Bij OldStars kunnen alle ouderen laagdrempelig bewegen, meedoen en ontmoeten. Ze kunnen ook actief zijn als begeleider, trainer, spelbegeleider of vrijwilliger. Het Nationaal Ouderenfonds neemt hiermee, samen met onder anderen partners Menzis, VWS, RCOAK, Zabawas en Stichting Sluyterman van Loo, de volgende stap in de ontwikkeling van de ouderenvriendelijke sportomgeving.

Na OldStars walking football lanceerde het Ouderenfonds al succesvol veertien nieuwe aangepaste spelvormen voor 55-plussers zoals onder andere OldStars walking hockey, OldStars tafeltennis, OldStars walking basketball, OldStars tennis, OldStars walking handball en OldStars walking rugby.

Het Nationaal Ouderenfonds zet zich samen met partners, donateurs en vrijwilligers in voor een samenleving waarin geen enkele oudere zich eenzaam hoeft te voelen. “Onze activiteiten zijn laagdrempelig en gericht op ontmoeting. Zo helpen wij ouderen om op een actieve manier ouder te worden. Ook stimuleren we de samenleving om een leeftijdsvriendelijke omgeving te zijn. Want ouder worden doe je samen”, laat het Nationaal Ouderenfonds weten.

door Nationaal Ouderenfonds

‘Wij helpen ouderen op een actieve manier oud te worden’

Afbeelding
Ivar Homma (links) en Bas oude Luttikhuis
Nieuw tijdperk voor Oude Luttikhuis 28 mrt, 12:27
Peter van Lange.
'Zin in levensbeschouwing' met Peter van Lange op 10 april 26 mrt, 14:32
Afbeelding
Paasshow bij Zuithof 26 mrt, 14:30
Patricia van Deutekom presenteert haar twee meest recente werken; het duet étude des hommes en kwartet Unman. Foto: Martijn Kappers
Homme: een indrukwekkende double-bill van LAVA Collective 26 mrt, 14:28
Afbeelding
Palmpasen! 26 mrt, 14:27
Afbeelding
In stijl het voorjaar in met de jassencollectie van Sans-online 26 mrt, 11:48
Het Sideways BMX Racing Team. Eigen foto.
Op jacht naar veel finalerondes 22 mrt, 12:31
Afbeelding
Jan Smit onderbreekt repetities voor Special TV 22 mrt, 09:54