De fysieke lessen worden binnenkort hervat bij De Tambourijn. Lauke krijgt les van Jan van der Sluis. Eigen foto.
De fysieke lessen worden binnenkort hervat bij De Tambourijn. Lauke krijgt les van Jan van der Sluis. Eigen foto.

Muzieklessen worden weer hervat

Algemeen

Muziekschool De Tambourijn hervat de lessen. Ze beginnen 23 augustus. 

BORNE - Het was in coronatijd af en toe behoorlijk behelpen, maar muziekschool en -winkel De Tambourijn in Borne ging daar vooral creatief mee om. “Wat inhield dat we online-muzieklessen gaven”, vertelt eigenaar Jan van der Sluis. “Maar er gaat uiteraard niets boven fysieke lessen en we zijn vooral blij dat dat nu weer mogelijk is.” Vanaf 23 augustus wordt er weer les gegeven, terwijl er voor zaterdag 25 september een open dag in de agenda staat. De Tambourijn is sinds zeventien jaar een begrip. Het ‘muziekhuis’ verkoopt niet alleen muziekinstrumenten, maar maakt de bespelers ervan ook wegwijs. “Of het nu gaat om drums, gitaar, basgitaar, keyboards en ook zanglessen. Daarbij gaat het niet alleen om lessen voor beginners, maar ook voor gevorderden. En niet alleen voor Borne, maar onze leerlingen komen uit heel Twente.”

Daarvoor heeft De Tambourijn professionele docenten in huis. “Docenten die stuk voor stuk zelf ook actief zijn in de muziek en daardoor het klappen van de zweep kennen”, aldus Van der Sluis. De Tambourijn ontkwam niet aan de gevolgen van de coronacrisis. Lesgeven in de muziekschool in Borne was ineens onmogelijk geworden. “En de winkel is zes maanden lang gesloten geweest. De verkoop hebben we vervolgens online opgepakt. En ook de lessen gingen digitaal. Dat ging best prima, maar het liefst heb je toch persoonlijk contact met je leerling. Dat mag nu dus gelukkig weer.”

Vanaf 23 augustus beginnen de lessen weer. “Mensen die de aanschaf van een instrument overwegen, bieden we een gratis proefles aan.” Op zaterdag 25 september wordt er bovendien open huis gehouden. “Mensen kunnen dan een indruk opdoen van de instrumenten die wij aanbieden. Ook laten leerlingen die dag horen wat ze bij ons hebben opgestoken. Omdat tijdens corona een aantal leerlingen is afgehaakt, hebben we weer plek.” De Tambourijn beschikt over meerdere oefenstudio’s.

Van der Sluis benadrukt het sociale aspect van muziek maken. “Het helpt mensen vaak zichzelf te ontwikkelen. Het is uitdagend en heeft sterke sociale raakvlakken. Maar het allerbelangrijkste is vanzelfsprekend dat muziek maken gewoon heel veel plezier geeft.”

detambourijn.nl

‘Muziek maken geeft veel plezier’

‘Liefst heb je persoonlijk contact met leerlingen’

De Tambourijn

Pen
Ivar Homma (links) en Bas oude Luttikhuis
Nieuw tijdperk voor Oude Luttikhuis 28 mrt, 12:27
Peter van Lange.
'Zin in levensbeschouwing' met Peter van Lange op 10 april 26 mrt, 14:32
Afbeelding
Paasshow bij Zuithof 26 mrt, 14:30
Patricia van Deutekom presenteert haar twee meest recente werken; het duet étude des hommes en kwartet Unman. Foto: Martijn Kappers
Homme: een indrukwekkende double-bill van LAVA Collective 26 mrt, 14:28
Afbeelding
Palmpasen! 26 mrt, 14:27
Afbeelding
In stijl het voorjaar in met de jassencollectie van Sans-online 26 mrt, 11:48
Het Sideways BMX Racing Team. Eigen foto.
Op jacht naar veel finalerondes 22 mrt, 12:31
Afbeelding
Jan Smit onderbreekt repetities voor Special TV 22 mrt, 09:54