Lansinkesweg weer open

  Zonder foto

Hengelo - Op maandag 9 maart startte aannemer TWW met de herinrichting van de Lansinkesweg en Industriestraat. Een klus die ongeveer vier maanden in beslag nam. De Lansinkesweg is nu weer geopend.

De veiligheid én doorstroming is aanzienlijk verbeterd door de aanleg van vrijliggende fietspaden, aangepaste kruisingen en nieuwe verkeerslichten. De veiligheid voor de fietser gaat er behoorlijk op vooruit. Zo is er aan de Lansinkesweg een vrijliggend fietspad aangelegd en staan er nieuwe verkeerslichten op de kruisingen bij het Industrieplein en de Industriestraat. Ook de Industriestraat is eenrichtingsverkeer geworden. Alle genomen maatregelen zorgen voor een veiligere verkeerssituatie met betere doorstroming rondom de Lansinkesweg. In verband met de regenachtige weersomstandigheden wordt de rode slijtlaag op het vrijliggende fietspad op een later moment aangebracht.

Groter riool en aansluiting voor bergingsvijver

Voordat er boven de grond gewerkt kon worden is er onder de grond gewerkt aan de riolering. Aan de Lansinkesweg is een nieuw vuilwater- en hemelwaterriool aangelegd. De capaciteit van deze riolering is ook vergroot. Bij het ROC en de brandweerkazerne komt later dit jaar een bergingsvijver, daarvoor is de afvoer alvast aangelegd. De bergingsvijver vangt deels het water op van de parkeerplaatsen en de daken van het ROC en de brandweerkazerne. De nieuwe vijver voert het water uiteindelijk af via het riool in de Lansinkesweg naar de Berflobeek.

Afronding Industriestraat na de bouwvak

De Industriestraat is vanaf de Lansinkesweg ingericht als eenrichtingsweg. De afronding van de werkzaamheden aan de Industriestraat (tussen de ingang van het ROC-parkeerterrein en Optiek ter Braak) staat ná de bouwvak in de planning. De verwachting is dat dit eind augustus klaar is.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden
Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding