Hengelose jongeren delen ervaringen en tips over corona

  Zonder foto

Hengelo - Een paar weken terug deed onze premier een oproep aan alle kinderen en jongeren, om mee te denken over hoe de samenleving erin en na coronatijd wat hun betreft uit zou moeten zien. In Hengelo geven we gehoor aan die oproep. Via de nieuw ontwikkelde campagne Baas-boven-Baas kunnen jongeren (tot ca. 14 jaar) hun ervaringen en meningen heel gemakkelijk delen via een ‘swipe-app’.

Burgemeester Sander Schelberg: ‘Ik nodig alle Hengelose jongeren uit via Baas-boven-Baas.Doe mee en grijp je kans om jouw ideeën aan Mark Rutte kenbaar te maken. Dan beloof ik dat ik ze zal aanbieden aan premier Rutte!’ De Swipe-app is te vinden op www.baasbovenbaas.app. De vragen gaan onder meer over familie, eenzaamheid, sport,vrije tijd en school in coronatijd. Invullen kan tot en met 5 juli.

Rapportage en Baas-boven-Baas ontbijt

De afgelopen week is het speciale camerateam van Baas-boven-Baas ook al op verschillende plekken in Hengelo bij jongeren langs geweest met vragen over de coronatijd. Bijvoorbeeld op het trainingscomplex van FC Twente, bij Metropool, in de binnenstad, op de skatebaan, bij groep 8 van de Titus Brandsma en in klas 2 BBL2 van het Storkcollege. Korte fragmenten uit deze interviews verschijnen de komende dagen via onder andere Facebook en Instagram van de gemeente.De gemeente gaat alle tips, ervaringen en uitkomsten uit de interviews en swipe-app bundelen in één pakkende rapportage, die burgemeester Schelberg nog voor het zomerrecesaanbiedt aan de premier. Op 4 september vindt vervolgens het Baas-boven-Baas ontbijtplaats. Dan geeft de burgemeester een terugkoppeling op alle tips en reacties die zijnbinnengekomen

Baas-boven-Baas is een blijvertje

De gemeente Hengelo gaat de campagne Baas-boven-Baas ook voor andere thema’s inzetten. Schelberg: ‘De gemeenteraad heeft in het verleden verschillende moties aangenomen, om jongeren te betrekken bij ons gemeentelijk beleid. Jongeren hebben veel wijsheid in pacht en die geluiden willen we ook in het stadhuis laten binnendringen. Met Baas-boven-Baas denken we dat de komende jaren op een pakkende en aantrekkelijke manier te kunnen vormgeven’.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden
Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding