Besluitvorming sportverenigingen kan ondanks corona toch doorgang vinden

  Zonder foto

Algemene ledenvergaderingen van de sportverenigingen in de gemeente Hengelo kunnen momenteel geen doorgang vinden op de manier zoals iedereen dat gewend was. Fysiek bij elkaar komen kan vanwege het coronavirus voorlopig niet. Toch moeten er vaak belangrijke besluiten genomen worden die niet kunnen wachten tot we in Nederland weer in grote groepen bij elkaar mogen komen.

Hengelo - “We worden dagelijkse gebeld door bestuurders die op korte termijn besluiten moeten nemen maar daar het mandaat van hun leden voor nodig hebben. Daar hebben we gelukkig een betrouwbare en ook nog betaalbare oplossing voor“, aldus Wilfred Romijn van Vote Company. “Onze doorontwikkelde online stemtool voor besloten groepen werd al jaren gebruikt door bijvoorbeeld coöperaties. Daarbij word er vaak in een bepaald tijdvak gestemd. Nu er tijdens de Corona-crisis veel besluiten moeten worden genomen tijdens bijvoorbeeld Algemene Leden Vergaderingen wordt de digitale stemtool meer en meer ingezet om besluiten in het tempo van de vergadering te nemen. Vragen en antwoordmogelijkheden worden daarbij 1 voor 1 aangeboden, afgesloten en voorzien van de uitslag. Om dat soepel te laten verlopen bieden we ook begeleiding. Ook op afstand werkt dat super goed.”

Om de bestuurders gericht van dienst te kunnen zijn heeft Vote Company een apart loket geopend: www.onlinestemtool.nl.

Irene Mobach, Adviseur Sportverenigingen bij Sport Utrecht geeft aan: “Onlinestemtool.nl van Vote Company is onder meer succesvol ingezet voor het nemen van besluiten bij een grote vereniging. Naast dat het uitermate soepel verliep was het fantastisch om te zien dat er door het online stemmen meer mensen deel namen tijdens de online vergadering dan in het verleden toen de leden echt bij de vergadering zelf in 1 ruimte aanwezig moesten zijn.”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden
Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding