Energiebesparing


Foto: Gerreke van den Bosch

Energiebesparing

  Zonder foto

Poen voor Groen helpt inwoners Hengelo om energie te besparen 

HENGELO - In de maand december loopt voor veel inwoners van Hengelo de energierekening hoger op dan in de rest van het jaar. De reden? Huis en tuin worden versierd met kerstverlichting en de verwarming gaat een graadje hoger. Dit alles om bijzonder aangenaam de feestdagen te vieren. En terecht. Maar de energierekening kan lager zonder afbreuk te doen aan de sfeer en warmte in huis. Poen voor Groen, de Geld-Terug-Actie die door zeven Twentse gemeenten is geïnitieerd, laat huiseigenaren via Facebook zien hoe zij hun energierekening in december kunnen verlagen met duurzame maatregelen en stelt € 50,- subsidie beschikbaar voor de aankoop van eenvoudige energiebesparende artikelen.

Hoe werkt het? Stel, je koopt bij één van de deelnemende winkeliers in Hengelo bijvoorbeeld een set LED-lampen, isolatiemateriaal of bespaarstekkers voor je elektrische apparatuur, dan kun je via www.poenvoorgroen.nl € 50,- per huishouden terugvragen. Het enige dat je moet doen, is je kassabon uploaden via de website. Binnen zes weken staat het geld dan op je rekening. De Poen voor Groen actie loopt t/m 31 maart 2021. De gemeente Hengelo heeft op dit moment nog voor 3.000 huishoudens € 50,- beschikbaar. Op = Op.

Poen voor Groen is opgezet in het kader van de landelijke Regeling Reductie Energiegebruik (RRE). Met deze subsidie wil de overheid huiseigenaren stimuleren hun woning energiezuiniger te maken met eenvoudig uit te voeren en aan te schaffen kleine duurzame maatregelen.

Stichting Duurzaam Thuis Twente organiseert Poen voor Groen namens de gemeenten Almelo, Borne, Haaksbergen, Helledoorn, Hengelo, Hof van Twente en Twenterand.

Deelnemende winkeliers

Onderstaande winkeliers doen mee aan de Poen voor Groen actie waarbij je tot 50 euro terugkrijgt op de aankoop van energiebesparende artikelen. Gamma Wegtersweg 5-21, Hubo Torenlaan 3; Hubo Hengelo Zuid. Boekeloseweg 91; Karwei. Enschedesestraat 127; Plentyparts. Marskant 12; Praxis. Het Plein 200; Tuulk. Reitzstraat 34.
Let op: er mag slechts één kassabon per huishouden gedeclareerd worden. Al je energiebesparende aankopen moeten daarom op dezelfde bon staan.

Materialen

De subsidie is beschikbaar voor de aanschaf van kleine duurzame maatregelen. Deze vergen in het algemeen geen grote investeringen en leiden al snel tot een forse besparing op de energierekening. Met de 50 euro geld-terug-actie loont het nu voor de inwoners van Hengelo zeker de moeite om mee te doen. Op poenvoorgroen.nl vind je een overzicht van voor subsidie in aanmerking komende artikelen.

Meer informatie

Op de actiewebsite poenvoorgroen.nl is meer informatie te vinden. Ook staan hier de actievoorwaarden, de lijst met voor subsidie in aanmerking komende producten en de deelnemende partijen vermeld.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden
Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding