'Oaln roop' van Hengeler Mirreweenterhoarnbloazers

'Oaln roop' van Hengeler Mirreweenterhoarnbloazers

  Zonder foto

De midwinterhoorn klinkt het mooiste als je deze op afstand hoort! Het klagende geluid draagt ver zeker in ons mooie Twentse Landschap. Maar ook in de stad hoor je in de adventtijd vaak in de verte een midwinterhoorn klinken en soms wordt er door een andere blazer 'antwoord' gegeven.

Hengelo - Afstand is het begrip van deze corona-periode. Midwinterhoornblazen kán. Dat is namelijk het mooist op afstand. De Hengeler Mirreweenterhoarnbloazers hebben besloten om dit jaar géén programma te publiceren. Er wordt onaangekondigd op verschillend plekken in en rond Hengelo geblazen. Denk daarbij aan locaties rond de verschillende vijvers van Hengelo, de Oelermolen, Lonnekermeer, etc. De data en tijdsippen worden niet bekend gemaakt, om toeloop te voorkomen. Mensen die op het geluid van de midwinterhoorn afkomen worden gevraagd om te genieten op afstand. Op deze manier kan de traditie van ‘n oaln roop toch in stand worden gehouden in deze bijzondere adventstijd.

De Hengeler Mirreweenterhoarnbloazers is een zeer actieve blaasgroep van circa 30 leden die al sinds 1970 de midwinterhoorn in Hengelo en omstreken, gedurende de kerstperiode laat klinken. Doel is om deze oude traditie in leven te houden en de kunst van het blazen over te dragen aan anderen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden