‘Orange the World’; binnenstad kleurt oranje

‘Orange the World’; binnenstad kleurt oranje

  Zonder foto

HENGELO - Wereldwijd krijgt één op de drie vrouwen in haar leven met fysiek of seksueel geweld te maken. In Nederland is geweld tegen vrouwenhelaas ook een probleem. Met de wereldwijde ‘Orange the World’ campagne wordt aandacht gevraagd voor de strijd tegen dit geweld. Ook de gemeente Hengelo sluit hierbij aan. Daarom kleurt woensdagavond 25 november de binnenstad oranje.

Op 25 november, de Internationale Dag tegen Geweld tegen vrouwen, worden wereldwijd evenementen georganiseerd die in het teken staan van de kleur oranje. Oranje staat voor de dageraad: het aanbreken van een hoopvolle toekomst zonder geweld tegen vrouwen en meisjes. Sinds 2014 is het oranje uitlichten van gebouwen of straatverlichting een onderdeel van de ‘Orange the World’ campagne. Inmiddels vinden in meer dan 100 landen activiteitenplaats, onder meer het oranje uitlichten van belangrijke gebouwen of straatverlichting. In Hengelo wordt de binnenstad in het oranje licht gezet.

Huiselijk geweld vaak onzichtbaar 

Burgemeester Sander Schelberg onderstreept het belang van de campagne: ‘Aandacht voor deze strijd is nodig. Vaak vindt geweld tegen vrouwen plaats op plekken waar niemand het kan zien. Juist daarom zetten wij er een spotlight op. We zien namelijk dat de overgrote meerderheid van vrouwen die met geweld te maken krijgt, geen aangifte of melding doet. Zij schamen zich of zijn bang niet serieus genomen te worden. Dát taboe willen we doorbreken.’

Het houdt niet op

Huiselijk geweld stopt niet vanzelf. Niets doen is daarom geen optie. Mensen die vermoedens hebben van huiselijk geweld of kindermishandeling of zelf in zo’n situatie verkeren, kunnenhulp zoeken bij Veilig Thuis Twente. Dat kan via de telefoon (0800 - 2000) of via de chat op www.veiligthuistwente.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden