Nomineren Hengelose vrijwilligers weer mogelijk

  Zonder foto

Hengelo - Het is weer mogelijk om vrijwilligers in Hengelo te nomineren voor een van de Vrijwilligersawards. Het Servicepunt Vrijwilligerswerk Hengelo (onderdeel van Wijkracht) en de gemeente Hengelo organiseren ieder jaar het vrijwilligersevenement waarbij zij verschillende vrijwilligers een award met geldprijs overhandigen.

Iedereen kan een vrijwilliger of vrijwilligersgroep voordragen voor een award. Er zijn vier categorieën:

• sport & Cultuur

• Educatie, Zorg & Welzijn

• Jonge Vrijwilliger

• Samenleving

Per categorie zijn er twee awards te winnen: 1e prijs € 500,- en een 2e prijs € 300,-

Het geldbedrag gebruiken de winnaars binnen de organisatie waar ze als vrijwilliger actief zijn.

Nomineren kan op de website www.servicepuntvrijwilligerswerkhengelo.nl of door een formulier op te halen bij het Servicepunt Vrijwilligerswerk in de bibliotheek aan de Beursstraat (2e verdieping).

Jury

Een deskundige en onafhankelijke jury beoordeelt de voorgedragen vrijwilligers. Ze letten hierbij op verschillende onderdelen. Hoe lang iemand vrijwilligerswerk doet, wat hij/zij doet, wat hem/haar als vrijwilliger bijzonder maakt. Het is dan ook van groot belang dat er een toelichting wordt gegeven bij de nominatie.

Uitreiking awards

Normaal organiseert het Servicepunt Vrijwilligerswerk Hengelo een feestavond waar ruim 500 Hengelose vrijwilligers getuige zijn van de prijsuitreiking. Dat is door de coronamaatregelen dit jaar niet mogelijk. De uitreiking van de prijzen gebeurt dit jaar daarom persoonlijk bij de winnaars op locatie. Voor alle genomineerden geldt dat ook zij in het zonnetje worden gezet. Hoe? Dat blijft nog even een verrassing.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden