Alzheimer Café Hengelo weer van start

  Zonder foto

Op dinsdag 29 september start het Alzheimer Café Hengelo weer. Aanmelding vooraf is noodzakelijk. Het Alzheimercafé is een ontmoetingsplaats voor mensen met dementie en familie/belangstellenden. Altijd is er een thema. Ervaringen worden gedeeld, er is informatie en tips worden uitgewisseld. In maart werd het alzheimer cafe hengelo stopgezet vanwege corona. Nu gaat het weer starten, in een aangepast vorm.

Vanwege de anderhalve meter afstand is er ruimte voor een beperkt aantal mensen en daarmee is aanmelding vooraf noodzakelijk. Mensen met dementie en mantelzorgers krijgen voorrang boven hulpverleners.

Het programma voor de komende 3 maanden is:

29 september is de start met als thema ‘Bijpraten’. Hoe is het u de afgelopen maanden vergaan, toen opeens coronamaatregelen van kracht werden, (dag)voorzieningen gingen dicht en bezoek niet meer mogelijk was. Dat had een grote invloed, zeker in huishoudens waar ook dementie is. Wat ging er goed in die periode en wat kan beter? We sluiten af met een muzikale bijdrage van Frank Drost.

27 oktober met het thema, ‘Dementie wat is dat eigenlijk?’. Catharina Volkering legt uit hoe het brein werkt en wat er in het brein met dementie gebeurt.

24 november met het thema ‘In je Buurt”. Is er iemand in jouw straat of een buurman/vrouw met dementie, wat kun je dan doen om te helpen? Een spreker van Alzheimer Nederland legt uit. Kent u iemand in uw straat met dementie, zorg dan dat u deze avond niet mist!

Het Alzheimer Cafe Hengelo is in de Klokstee, Wilderinkstraat 5-9, 7555 DS Hengelo. De zaal is vanaf 19.00 open, het programma begint 19.30 uur en duurt tot maximaal 21.15 uur. De toegang is gratis. De coronaregels van het RIVM zijn van kracht. U bent van harte welkom, wacht niet te lang met aanmelden, voor één of meerder avonden. Aanmelden kan via 06-51467709 of a.kleingebbink@wijkracht.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden
Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding