Morssinkhof Groep neemt Decor Son over

  Zakelijk

Hengelo - Morssinkhof Groep neemt het in Son en 's-Hertogenbosch gevestigde Decor Son over. Op 4 juli heeft Morssinkhof Groep overeenstemming bereikt met de familie Witlox, eigenaar van Decor Son, over de overname.
Naast producent van betonnen bestratingsmaterialen en handelsonderneming in keramische- en tuinmaterialen fungeert Morssinkhof Groep nu ook als producent van onder andere wanddecoratiematerialen, consumentenverpakkingen zanden & siergrinden en groothandelsonderneming voor de DHZ-branche met een ruim assortiment in bouwmaterialen en sierbestrating. Daarnaast wordt er een modern distributiecentrum welke in Son is gevestigd aan de groep toegevoegd.

Richting de markt zal er de komende tijd niet veel veranderen. Dit geldt ook voor de 100 medewerkers van Decor Son. Carol Morssinkhof, directeur Morssinkhof Groep: "Decor Son zal een zelfstandig opererende entiteit binnen Morssinkhof Groep worden en blijft gevestigd op de locaties in Son en 's-Hertogenbosch. Vanzelfsprekend zullen we wel gaan kijken hoe we alle bedrijfsonderdelen zo effectief en goed mogelijk kunnen laten samenwerken". Voor de klanten zal de wederzijdse input van kennis, optimalisatie van het assortiment, ketenoptimalisatie en een grotere slagkracht zo snel mogelijk zichtbaar moeten zijn.

Opvolging is de belangrijkste reden voor de overname van het familiebedrijf. Het ontbreken hiervan heeft de familie Witlox doen besluiten de continuïteit op een andere manier te waarborgen. Dat het hierbij is uitgekomen bij Morssinkhof Groep is wellicht verrassend en tegelijkertijd heel logisch. Morssinkhof Groep is de laatste jaren naast het produceren ook steeds meer gaan importeren en verhandelen. De overnames van Brinkman baksteencentrum en de Rouweler groep waartoe ook het landelijk opererende TuinVisie behoort, zijn hier de reden van. Er zijn veel raakvlakken waar te nemen in de assortimenten maar ook op productie- en logistiek gebied.

Nadat begin vorige maand al aan de markt bekend werd gemaakt dat Morssinkhof Groep door de vierde generatie Morssinkhof zal worden voortgezet als familiebedrijf, komt nu ook het bericht over de overname van Decor Son. Carol Morssinkhof: "Met de zekerheid dat Morssinkhof Groep een gerenommeerd familiebedrijf blijft, kunnen we nu ons bedrijfsportfolio uitbreiden en tegelijkertijd een stabiele basis zijn en blijven voor zowel de markt, onze medewerkers als de medewerkers van Decor Son."

De 118 jaar oude Morssinkhof Groep verbreedt door de overname van Decor Son niet alleen het assortiment producten dat geproduceerd en verhandeld wordt, het gaat door de overname ook de landsgrenzen over. Decor Son is een internationale verkooporganisatie, waar wordt samengewerkt met partners in binnen- en buitenland.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden
Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding