Foto:

Ellen Stoffen: naaien is weer hip

  Zakelijk

Hengelo - Ellen Stoffen in Hengelo bestaat volgende week, om exact te zijn op 19 maart, vijftig jaar. En dat wordt gevierd! "We maken er een feestmaand van, elke klant krijgt een leuke attentie", vertelt Ellen Deters, eigenaar van deze bijzondere zaak in modestoffen en fournituren.

Zij nam in 2012 de zaak aan de Bandoengstraat 50 over van de familie Siero. "Nee, de naam van de zaak heeft niets met mijn naam te maken, maar alles met de oude lengtemaat, de el", vertelt ze.

Ellen Stoffen biedt een breed assortiment aan stoffen van diverse leveranciers om vooral kleding van te maken. Ellen: "Het gaat echt om modestoffen, we verkopen geen gordijnstoffen." Het naaien van je eigen kleding staat momenteel weer volop in de belangstelling. "Jong en oud naait weer, mensen inspireren elkaar, echt heel leuk", aldus een enthousiaste Ellen. Zelf draagt ze zelfgemaakte kleding van stoffen uit haar winkel. Bij Ellen Stoffen worden ook naailessen gegeven, sinds kort ook kindernaailessen.
Inmiddels liggen de vele verschillende soorten zomerstoffen al weer in de winkel: bont, kleurig, met dierenprintjes. Een zonnige mode. Met natuurlijk allerlei patroonbladen. "Het leuke aan het zelf maken van kleding is dat je zelf het patroon, de stof en passende fournituren kiest. Je begint met een lap stof en creëert je eigen unieke kledingstuk. Dat is toch geweldig!"

Meer berichten