De zussen Yvonne Harink (Iinks) en Brigitte Pouwels-Harink geven met De Kokkerette een eigentijdse draai aan het bedrijf van hun ouders.
De zussen Yvonne Harink (Iinks) en Brigitte Pouwels-Harink geven met De Kokkerette een eigentijdse draai aan het bedrijf van hun ouders. (Foto: Annina Romita / TC Tubantia)

Zussen Harink zetten familiebedrijf voort

  Zakelijk

Na het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd waren Gerard en Annie Harink op zoek naar een koper voor hun Hengelose slagerij. Ze waren volledig verrast én apetrots toen dochter Brigitte aangaf een deel van de activiteiten voort te willen zetten.

Enschede - Anders dan haar twee zussen was Brigitte Pouwels-Harink niet werkzaam in de zaak van haar ouders. Ze werkte als zakelijk dienstverlener, maar wilde altijd al iets doen met eten. "Mijn zussen hadden eerder aangegeven de zaak niet te willen overnemen", vertelt Brigitte. "Ik zag wel mogelijkheden, al lagen die niet in het slagersvak van mijn vader."

Kant-en-klaar
Naast de slagerij bestond het bedrijf uit een cateringtak en een maaltijdservice. Brigitte heeft deze laatste twee onderdelen overgenomen. Zus Yvonne verhuisde mee. "Een groeiende groep mensen wil wel kwaliteitsvoedsel, maar er niet te veel tijd aan besteden", zegt Brigitte. "Ze willen het kant-en-klaar ophalen of snel kunnen bereiden." De Kokkerette speelt op die trend in. In Enschede werd het pand van een Italiaanse traiteur aan de Deurningerstraat 19-21 overgenomen. Naast Italiaanse delicatessen kunnen bezoekers bij De Kokkerette ook terecht voor Franse lekkernijen. "En streekgerechten", benadrukt Brigitte Pouwels, die de winkel wil laten uitgroeien tot proeflokaal.

Niet alleen senioren
Zus Yvonne houdt zich als kok vooral bezig met de catering- en maaltijdservice, net als ze deed bij haar ouders in de zaak. De nieuwe werkplek bevalt haar prima en de zussen overleggen alles.

Door het overnemen van het klantenbestand van vader Harink zijn het nu nog vooral senioren bij wie de maaltijden thuis worden bezorgd. De zussen willen het onderdeel laten groeien door ook passende maaltijden te maken voor studenten en alleenstaanden. Om gezinnen snel aan een gezonde maaltijd te helpen gaan ze maaltijdboxen met streekgerechten en recepten samenstellen.

Vaste gezichten
Hoewel de winkel pas eind september open is gegaan, ziet Pouwels al vaste gezichten in de winkel terugkeren. "We zijn nu vooral bezig een breder publiek binnen te halen. In de toekomst zullen we ons ook gaan richten op zakelijke klanten. Ik wil het bedrijf echt veel groter maken."

reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox