Aveleijn opent een buurtsuper in Zenderen. Cliënten met een verstandelijke beperking gaan onder begeleiding werken in de winkel. Foto: Aveleijn
Aveleijn opent een buurtsuper in Zenderen. Cliënten met een verstandelijke beperking gaan onder begeleiding werken in de winkel. Foto: Aveleijn

Aveleijn neemt kleine buurtsuper Sindron over

  Zakelijk

Zenderen - Inwoners van Zenderen kunnen vanaf maandag 13 november weer boodschappen doen in hun eigen dorp. Aveleijn neemt de kleine buurtsuper in de multifunctionele accommodatie Sindron over.

Cliënten met een verstandelijke beperking gaan onder begeleiding werken in de winkel. Een mooie uitdaging, waar manager Joyce van Rees van Aveleijn vol voor gaat. "We hebben inmiddels veel ervaring opgedaan met onze buurtsuper in Lonneker", vertelt Joyce. "Die loopt als een trein. Een buurtsuper draagt bij aan de leefbaarheid van een dorp. Je kunt er immers je eerste levensbehoefte halen, waardoor je misschien wel langer in je eigen, vertrouwde omgeving kunt blijven wonen. Tegelijkertijd biedt de winkel voor onze cliënten een prachtige mogelijkheid om mee te draaien in de samenleving."

Spar huismerk
Buurtsuper Sindron (de naam blijft behouden) wordt bevoorraad door de Buurtsuper uit Lonneker die draait onder de vlag van Spar.
"Dat betekent dat klanten straks ook in Zenderen het Spar huismerk kunnen vinden", legt Joyce uit. "Voor versproducten zoals brood zoeken we samenwerking met een lokale bakker."

Zes dagen in de week gaat de Buurtsuper open.
"We draaien geen koopavonden", aldus Joyce. "Wel zijn we de opzet van een bezorgdienst aan het verkennen. Als de winkel één keer loopt gaan we kijken wat we verder kunnen betekenen voor het Dorpscentrum. Uitgangspunt is dat de bestaande gebruikers er hun activiteiten kunnen blijven draaien."

Meer berichten