Proeverij Wereldwinkel Borne

  Zakelijk

Borne - Komende zaterdag begint wereldwijd de Fairtrade Week. Daarom is het zaterdag 28 oktober zoete inval bij Wereldwinkel Borne. Met een Tony's Chocolonely-proeverij laat de winkel zien dat ze álle zestien smaken van deze eerlijke chocolade verkoopt. Tony Chocolonely heeft als missie de chocoladeproductie slaafvrij te maken.

De chocoladerepen van Tony's Chocolonely zijn een absolute hit. In Wereldwinkels, op foodfestivals, bij foodbloggers en als lekkere snack in de kantine. Je vindt ze tegenwoordig overal, maar nergens in Borne in zo veel smaken als bij de Wereldwinkel, namelijk alle zestien variërend van stracciatella en stoofpeer tot amandel/zeezout. Journalist Teun van de Keuken begon in 2003 zelf chocolade te maken nadat hij voor zijn tv-programma Keuringsdienst van Waarde ontdekte hoeveel (kind)slaven er werkten op cacaoplantages in West-Afrika. De repen hebben een op het eerste gezicht merkwaardige indeling in ongelijke stukken. Deze symboliseren de ongelijke verdeling van de opbrengsten in de chocoladeketen, waarbij de cacaoboeren en hun gezinnen aan het kortste eind trekken en de grootste winsten in de zakken van een handvol chocogiganten verdwijnen. De cacaoboer leeft hierdoor in armoede, met kinderarbeid en moderne slavernij tot gevolg.
Om de verkoop van Tony's Chocolonely te vergroten – en zo bij te dragen aan een eerlijke chocoladeketen - heeft Wereldwinkel Borne nu een eigen Tony Chocolonely shop-in-shop. Twee kasten geven een overzicht van alle Tony-smaken en Tony-repen in alle kleuren van de regenboog. Om chocofans en voorbijgangers kennis te laten maken met de bijzondere chocolade organiseert de winkel op zaterdag 28 oktober van 10.30 tot 17.00 uur een Tony-proeverij. Die dag geldt een aanbiedingsprijs.

Seepje-actie
Tijdens de Fairtrade week doet Wereldwinkel Borne ook mee aan de speciale Seepje-actie van de Landelijke Vereniging van Wereldwinkels. Deze week zijn Seepje vloeibaar wasmiddel (kartonnen fles) én een mini-Seepje vloeibaar in nieuwe verpakking in de aanbieding voor slechts € 6,95 (in plaats van € 10,95). Seepje is een biologisch wasmiddel dat wordt gemaakt van schillen van de Sapindus Mukorossi vrucht die volop groeit in Nepal. Missie van Seepje is een schonere én mooiere wereld. Door een eerlijke prijs te betalen voor de schillen van de Sapindus Mukorossi vrucht, zorgt Seepje voor meer gelijkheid en een leefbaar inkomen voor de schillenboeren in Nepal. Daarnaast biedt Seepje-Nederland mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt de kans een onmisbare rol in het productieproces te vervullen door samen te werken met een sociale werkplaats. Seepje houdt bij de keuze van haar ingrediënten rekening met natuurbehoud en een beter milieu. De Fairtrade week duurt van 28 oktober t/m 5 november.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden