Eigenaarsechtpaar Christel en Fabian Verheij: "Bij Curves worden vrouwen op handen gedragen!"
Eigenaarsechtpaar Christel en Fabian Verheij: "Bij Curves worden vrouwen op handen gedragen!"
Zakelijk in beeld

Tien jaar Curves in Hengelo

  Zakelijk

Door Linda Meijer

HENGELO - Het is feest bij Curves! De vestiging in Rijssen bestaat net een jaar, eigenaar Fabian Verheij wordt dit jaar 50 jaar en de vestiging aan de Berlijnstraat in Hengelo is op 2 april tien jaar open. Om dit alles te vieren is er zondag 2 april een heerlijke jubileumbrunch in Hengelo voor alle leden en medewerkers.

Curves is van origine een Amerikaans concern; een 30 minuten fitness concept, speciaal ontwikkeld voor vrouwen. In 2004 werd Curves ook in Nederland geïntroduceerd. "Mijn zus Margreet stond aan de wieg van het Nederlandse succes; zij opende in Nieuwegein de tweede Curves in Nederland", aldus Fabian Verheij, die met zijn vrouw Christel maar liefst drie vestigingen heeft in Twente. "Elf jaar geleden hadden mijn vrouw en ik nog een gewone kantoorbaan, toen mijn zus mij benaderde om Curves ook in Oost-Nederland op de kaart te zetten."

Het ondernemersechtpaar geeft toe dat het begin spannend was, maar ondertussen zijn ze beiden echte fitnessroutiniers. "We zijn nu tien jaar verder en de zaken gaan goed. Verdeeld over drie vestigingen hebben we twaalf man personeel in dienst en bijna 900 leden", licht Christel toe. "Het geheim zit hem in de kleinschaligheid, persoonlijke begeleiding en natuurlijk de verbluffende resultaten. Curves geeft je een complete cardio en krachttraining in slechts 30 minuten, waarbij je iedere keer tot 500 kilocalorieën verbrandt. De toestellen werken met hydraulische weerstand die elke grote spiergroep trainen".

Sociale betrokkenheid
Maar ook sociale betrokkenheid vindt het echtpaar Verheij belangrijk. Zo hebben ze zich door de jaren heen onder andere ingezet voor NL-Beweegt, de Voedselbank (Wall of Food), een borstkankeractie met ondersteuning van Marga Bult en recent hebben ze nog een actie op touw gezet voor Stg. Twente Hart Safe.

Voor vrouwen
Curves is in principe door vrouwen, voor vrouwen, waarbij Fabian een graag geziene uitzondering is. "Als man in een vrouwenorganisatie ben ik misschien een beetje een vreemde eend in de bijt, maar we zijn uitgegroeid tot een vaste waarde in het Twentse sportaanbod. In de niche is onze passie, om regelmatig sporten voor vrouwen mogelijk te maken, goed gelukt."

Inmiddels is Verheij voorzitter van de Curves Franchise Vereniging in Nederland en is Curves - ondanks de sterke opkomst van budgetketens - nog steeds enorm populair. "Vrouwen hebben het gewoon druk en geen tijd om uren in zo'n grote sportschool rond te hangen. Curves is snel, afwisselend en kan wanneer het jou uitkomt!"

Jubileumaanbieding
In april heeft Curves een speciale jubileumaanbieding en kunnen nieuwe leden - alleen in die maand - gebruikmaken van een 10-rittenkaart voor slechts 10 euro!

Voor meer info: www.curveshengelo.nl

Meer berichten