Emma Schapelhouman samen met haar stagebegeleider Marco Leus. Inzet: De winnende creatie met een hoed van haar en een jurk van kranten.
Emma Schapelhouman samen met haar stagebegeleider Marco Leus. Inzet: De winnende creatie met een hoed van haar en een jurk van kranten.
Zakelijk in beeld

Zestienjarige Leus-stagiaire winnares ROC Hair Award

  Zakelijk

HENGELO - Voor alle studenten van de kappersopleidingen van het ROC van Twente vond op 20 maart op schoollocatie Het Atrium te Almelo het jaarlijkse spektakelevenement de Hair Award plaats. Het thema dit jaar was 'Something Old, Something New'; de zestienjarige Emma Schapelhouman en klasgenoot Eline Hogeling gingen er met de hoofdprijs vandoor in de categorie 'Eerstejaars.'

Dat Marco Leus na 27 jaar ervaring een goede neus heeft voor jong talent blijkt maar weer eens. Zijn stagiaire Emma Schapelhouman, die sinds december werkzaam is bij zijn filiaal aan de Mr. P.J. Troelstrastraat, won vorige week de ROC Hair Award. "Ze heeft er hard voor gewerkt en heel veel geoefend, dus zij en Eline hebben het dik verdiend", aldus deze ervaren ondernemer. "Ik ben van mening dat je een stagiair ook echt goed moet begeleiden en niet alleen maar haar laat opvegen. Maar een proactieve houding en enig talent is natuurlijk ook een must."

Dat Emma beide eigenschappen bezit is nu wel gebleken. "Ik wist van kinds af aan al dat ik kapster wilde worden en ben dan ook bereid daar hard voor te werken. Dat ik hier bij Leus mijn stage mag lopen vind ik echt super. Marco neemt echt de tijd voor me en geeft me zelfs elke dinsdagavond nog een privétraining. Zowel ik als ook Eline hebben bij ons stageadres alle ruimte gekregen om te oefenen voor deze award; dat weten we echt enorm te waarderen."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden